Vierde klasse A (zaterdag)- Toen Nino Poulina aan het begin van het seizoen het (trainers)stokje overnam  van Pieter van Schie luidde dat wat veranderingen in bij de studentenvereniging. Het vrijblijvende moest er af en het prestatieve moest meer naar de voorgrond. Dat betekende verplicht trainen voor de selectie, maar het lijkt wel zijn vruchten af te werpen getuige bijvoorbeeld de zege op kampioenskandidaat Roodenburg en het feit dat het team het de koplopers steeds bijzonder lastig maakt. Zaterdag maakte VVSB kennis met het nieuwe elan. Waar de ploeg uit Noordwijkerhout vorig jaar nog een simpele 6-0 zege boekte zag het nu Football Factory met de drie punten aan de haal gaan.

,,Een zege op basis van teamgeest en strijdlust”, verklaart Tim Slingerland na afloop. We begonnen alert en scherp en pas tegen het eind van de eerste helft leek VVSB tot zijn positieven te komen. Toen stonden we echter al met 0-2 voor via Gary Person en Jornt Mos. In de tweede helft zette de thuisploeg er nog meer druk op. Vorig jaar waren we wellicht ten onder gegaan, zo niet dit seizoen. We lieten ons bijvoorbeeld niet meer uit ons spel halen door scheidsrechterlijke beslissingen of het spel van de tegenstander. Gewoon focussen op voetbal. Dat is op zich al een winstpunt. Nog iets waar we aanzienlijke progressie mee hebben geboekt: vechtlust, en dat conditioneel kunnen volhouden tot het einde.”

Vervolgend: ,,Dan moet ik iemand nog apart iemand uitbundig complimenteren: Rocky Poulina. Hij was als keeper vandaag schier onpasseerbaar, zelfs een penalty ranselde hij uit het doel. Hij had de handschoenen aangetrokken omdat bij onze vaste keeper, Kay Labrie, vorige week een schouder uit de kom raakte. Rocky verdedigde het doel met verve kun je zeggen. Person smaakte ook een persoonlijk succes door twee keer te scoren. De winst was echter een verdienste van het hele team en niet van zwakte van de tegenstander.” Slingerland besluit: ,,Het was onze eerste uitzege, maar er komen er meer kan ik je zeggen.”