Vierde klasse A (zaterdag)- Wat een zeer royale overwinning was voor Football Factory, bleek vanzelfsprekend een ware afgang voor Leidsche Boys. ,,Een pak op de broek’’, zo noemde aanvaller Michel Schouls de nederlaag tegen de ploeg van trainer/speler Nino Poulina. Bij de spelers van Football Factory in de naam van Gary Person was er euforie. ,,Voor ons is dit een mooie overwinning en ik ben blij dat de doelpunten vandaag wel vielen.’’ Die doelpunten vielen zeker, als rijpe appels wel te verstaan. Met 11-2 werden de roodwitten ontgoocheld teruggestuurd naar De Vliet.

De monsterscore doet vermoeden dat het kwaliteitsverschil erg groot was. Volgens Schouls viel dit wel mee: ,,Zeker de eerste helft gingen wij prima mee met het niveau van Football Factory. Na een achterstand kwamen we zelfs nog op gelijke hoogte en trachten we op voorsprong te komen. Dan komen wij knullig op achterstand en wordt het 2-1.’’ Zelfs na die 2-1 geeft de ploeg van Houssin Bezzai en Hen Noordervliet zich nog niet gewonnen en komen de Vlietbewoners terug op 2-2.

,,Die 2-2 was een beetje een rare goal’’, zo stelt aanvaller van Football Factory, Gary Person. ,,Via de palen belandde een schot op de doellijn. Toen leek de speler van Leidsche Boys het doelpunt uit buitenspel positie te maken, maar dat kon ik niet echt goed zien.’’ Volgens Schouls was dit eveneens onduidelijk: ,,Ik hoorde spelers wel appelleren, maar volgens mij kon niemand het echt goed waarnemen.’’

Een gelijk opgaande strijd dus en als je naar de ranglijst kijkt zou je niets anders van de wedstrijd verwachten. Beide ploegen bevinden zich boven de onderste drie, maar de lagere plekken liggen wel degelijk op de loer. Volgens Person is de huidige stand op de ranglijst niet de plek waar Football Factory aan het eind van het seizoen wil staan. ,,We willen bij de bovenste zeven eindigen. Ik denk dat die ambitie realistisch is. We hebben wel een jonge ploeg met jonge verdedigers, maar als we wat meer ervaring opdoen, moeten we de weg naar boven wel zien te vinden.”

Nog voor het begin van het tweede bedrijf, creëert Football Factory het overwicht. Na twee knappe goals van Football Factory moet keeper Colin Oudenaarden passen en gaan de ploegen rusten met een 4-2 stand in het voordeel voor Football Factory. ,,Eigenlijk was er niet eens zo heel veel aan de hand in de eerste helft, maar wat er in de rust in de thee zat weet ik niet’’, grapt Schouls. ,,We lieten het totaal afweten en gaven het helemaal weg. Iedereen heeft gefaald, behalve onze keeper. Hij kan er niet heel veel aan doen als wij op vijf meter staan te dekken en de aanvallers van Football Factory laten kappen en draaien.’’

Met een regen aan goals kreeg Football Factory Leidsche Boys door de knieën. Zonder genade voor de tegenstander werd wanneer het netje bolde het schaamrood op de kaken bij de tegenpartij alsmaar roder. Schouls wijt het aan een gebrek aan mentaliteit: ,,Van deze ploeg hoeven wij nooit met zulke grote cijfers te verliezen. Dit heeft puur en alleen met de geestgesteldheid te maken.’’ Juist over die mentaliteit complimenteerde Person zijn ploeg: ,,We bleven goed voetballen en onophoudelijk op zoek naar de goals. Op een gegeven moment laat Leidsche Boys het wel lopen, maar dan moet je toch blijven rondspelen in plaats van gaan lopen met de bal. Dat deden wij uitstekend.’’

Football Factory kende een hevige roulatie in de spelersgroep. ,,We zijn het met minder buitenlandse jongens gaan doen en met iets meer Nederlandse gasten die ook het niveau van het eerste aankunnen. Ik denk dat de vernieuwing en aangepaste strategie voor ons wel werkt. De sfeer in het team is in elk geval goed en dat is belangrijk.’’ De stemming bij Leidsche Boys is volgens Schouls eveneens goed. ,,Er zijn voor dit seizoen een aantal nieuwe jongens gekomen en de trainingsopkomst doordeweeks is goed. In tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen stonden we wel eens met vier man op het trainingsveld. Nu is de aanwas voldoende en de sfeer onderling is goed. Hierdoor moeten wij een opmars in kunnen zetten’’, zo blikt Schouls vooruit.

Voor Football Factory brengt de eerst overwinning van het prille seizoen aansluiting bij de middenmoot. De ploeg van Poulina mag na deze zege naar boven kijken. Met de 11-2 nederlaag laat Leidsche Boys zien dat de weg naar de middenmoot niet zonder horten of stoten gaat. De ploeg heeft genoeg huiswerk meegekregen om zich te verbeteren voor de volgende wedstrijden.

Voor de thuisploeg scoorden Mo Naciri driemaal en Thijs de Jong prikte er twee raak. De overige doelpunten kwamen op naam van Tim Slingerland, Gary Person, Robert Biller, Jornt Mos, Stefano Voltan en trainer/speler Nino Poulina. Schouls, toch al veel scorend dit seizoen, verzorgde de productie van Leidsche Boys.