Vierde klasse A (zaterdag)- Het was na afloop van de wedstrijd Wilhelmus – Footbal Factory verschrikkelijk stil in de kleedkamer van de Leidenaren. Speel je tegen de rode lantaarndrager van je klasse met maar 8 winstpunten en slechts 2 gewonnen wedstrijden deze competitie, ga je met 3-1 de boot in tegen ze. En als je nou zo slecht gespeeld had, dan was dat nog te verdragen. Maar zo was het niet.

Koen de Reus: ,,We hadden in de eerste helft het beste van het spel, waren dominant en doelgericht, maar profiteerden daar niet van. We kwamen zelfs 4 keer alleen voor de keeper en erger nog, 1 keer voor open doel en nog scoorden we niet. Wel hadden we een grote tegenvaller toen Jordan Gorrechuitui met een enkelblessure uitviel. Gelukkig hadden we wel een vervanger voor hem, maar het kwam gewoonweg niet lekker uit.”

Ondanks al die kansen duurde het een half uur voor er een doelpunt viel. Football Factory mocht net buiten de 16 meter een vrije trap nemen. Normaal hebben ze daar een specialist voor in huis, maar deze keer werd er een variant bedacht. Maar die lukte niet. David Ekefre maakte echter van de daardoor ontstane rebound gebruik om alsnog dat verdiende doelpunt te scoren. Lang plezier hadden de mannen van Pieter van Schie niet van deze voorsprong, want via een corner en via de lat werd “keepende spits” van Schie geklopt en was de stand weer gelijk.

Maar volgens Koen de Reus was er tijdens de theepauze totaal geen paniek. ,,Ondanks dat we in die eerste helft weigerden meer dan eenmaal te scoren waren we beter en dus moest dat scoren dan maar in die tweede helft gaan gebeuren. Die eerste 20 minuten in die tweede helft ging het ook best wel goed, maar weer ging die bal er niet in. ,,Toen mochten we net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Mo Naciri had daarbij aanmerkingen op de leiding en mocht met tweemaal geel, en dus een rode kaart, vervroegd gaan douchen.”

Ondanks die minderheid waren er nog geen problemen. Die begonnen pas toen de Voorburgers via een corner, slecht verdedigend werk en de kluts op een 2-1 achterstand kwamen. Er was daarna nog voldoende tijd om die omissie recht te trekken en dus gingen de Leidenaren enthousiast ten aanval. Helaas leverde dat niets op, integendeel, de vermoeidheid begon parten te spelen en via een counter werd het zelfs nog 3-1. De verslagenheid was na afloop dan ook groot.

Toch bleef men reëel en zoals Koen de Reus het uitdrukte: ,, Je moet dit falen bij jezelf zoeken. Je kan gewoon niet zeggen dat je ondanks al die kansen beter was als je uiteindelijk toch op zo’n manier verliest. Het is onze eigen schuld als je jezelf tegen zo’n laag geplaatste club te kijk zet. Dus we zijn wel teleurgesteld, maar dan vooral over onszelf.”

Football Factory bleef door de veertiende verliespartij achtste, sowieso de hoogst haalbare plek nog in dit seizoen. Wel verzuimde de Leidse ploeg afstand te nemen van Oosterheem en Warmunda, ploegen die ook verloren. Wilhelmus deed de laatste plaats weer over aan FC Boshuizen, dat met 0-1 verloor van Hazerswoudse Boys, de nieuwe koploper na deze speelronde.