vrijdag, juni 9, 2023
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Freek Jansen: ,,LSVV’70 ziet kansen en gaat ook genieten in de vierde...

Freek Jansen: ,,LSVV’70 ziet kansen en gaat ook genieten in de vierde klasse”

-

Geen verbitterde speler/trainer Freek Jansen aan de lijn na een voetbalseizoen 2014 – 2015, integendeel. Vijf punten in 26 wedstrijden met een doelsaldo van 24-91, geen enkele overwinning en 11 wedstrijden waarin zelfs het net niet werd gevonden wat leidde tot degradatie naar de zaterdag vierde klasse A. Tot op het bot gemotiveerd, bevlogen en met een spraakwaterval waar menig standwerker op de vroegere Leidse Leidato een puntje aan kon zuigen, deelde hij alle plannen voor het voetbalseizoen 2015-2016 met uw verslaggever.

Jansen, voor het tweede jaar speler/trainer van LSVV’70: ,,Na vorig seizoen zijn we niet verdrietig de zomervakantie in gegaan. Allesbehalve zou ik zeggen. Bij LSVV’70 overheerste het realiteitsgevoel dat een plek in de vierde klasse nu de jas is die ons het beste past. We zijn dan ook bewust van een selectie van 27 naar 17 spelers terug gegaan. Waar vorig seizoen het voetbalspelletje niet bij iedere selectiespeler even hoog op de agenda van de zaterdag stond, er waren immers genoeg andere selectiespelers die je konden vervangen als je ging vissen dat weekend, hebben deze 17 spelers zich uitgesproken voor voetbal als dé zaterdaginvulling. Maar het mooie van onze, toch wel unieke club, is dat een aantal oudgedienden stand-by is om in te vallen mocht het nodig zijn. En of ik net als vorig seizoen weer een tien keer als speler de wei in moet, we wachten het af.”

Jansen gaf aan dat er met deze nieuwe selectie ook weer een geweldige sfeer is in de spelersgroep. ,,Met verschillende activiteiten is er de afgelopen weken ook stevig ingezet op een goede sfeer. Daar komt ook de uitspraak van keeper Thomas Waasdorp vandaan ‘Kwaliteit is plezier’. En dat plezier willen we in de vierde klasse gaan beleven en waar we zeker ook gaan proberen om een flink aantal potjes te winnen. We gaan er duidelijk voor, wetende dat we ook echt LSVV’70 zijn en blijven.”

In de gespeelde bekerwedstrijden werd ook het zoet der overwinning behaald, want wat te denken van een 10-1 overwinning op Roodenburg (zondag)? Een overwinning en dan nog met dubbele cijfers, dat versterkte zeker het groepsgevoel. En dat werd alleen maar verstevigd door een 2-2 tegen ASC en een nipte nederlaag tegen Oegstgeest met 1-3. En in de vierde klasse A komen ze ook vele bekende clubs uit Leiden en de Duin- en Bollenstreek tegen. Wat te denken van Boshuizen, Football Factory, Leidsche Boys, Roodenburg, UDO, vv Leiden en VVSB?  ,,LSVV’70 blijft als voetbalclub een vreemde eend in de bijt want door werkzaamheden van onze spelers kan het toch zijn dat er elk weekend een andere opstelling uit de trainerskoker moet komen.”

Deze Leidse club met prachtige studentenwortels, waardoor er ook spelers uit heel Nederland zich aanmelden en er zelfs binnenkort een vijfde elftal zal worden opgericht, krijgt het in de vierde klasse A direct stevig voor de voetbalkiezen. Op de eerste competitiewedstrijd zaterdag 5 september is VVSB uit de eerste uitdaging en een week later wordt Blauw Zwart thuis ontvangen. ,,Het is lastig, maar dan weten we wel direct waar we staan in de vierde klasse. Maar met ons perfecte scoutingapparaat hebben we ook vier nieuwe spelers kunnen begroeten. Wat te denken van Rick Baarda van SV Bedum, de amateurclub van Arjan Robben, die qua spel een verrassing in de vierde klasse kan worden. En Guus van Kessel van FC de Rakt, wie kent die club niet, heeft in de afgelopen periode een groot scorend vermogen gedemonstreerd”, aldus een zeer bevlogen Jansen.

De van professie sportjournalistgeeft ook aan dat bij zijn afwezigheid, ook al om werktechnische redenen, het goed is om te weten dat oud-trainer Wim Mugge als technisch directeur de honneurs als coach langs de zijlijn met een ouderwets enthousiasme waarneemt. ,,Daarnaast is dit onze beste selectie van de afgelopen vijf jaar dus ik leg de lat der verwachtingen echt niet hoog als ik laat weten dat we zeker voor promotie naar de derde klasse mee willen doen, we gaan ervoor. Maar… we blijven natuurlijk, gelukkig, LSVV’70.”

Gekomen: Dammes Waasdorp (avv Alphen), Erwin Humme (VV Esto), Guus van Kessel (FC de Rakt) en Rick Baarda (SV Bedum). Vertrokken: Stijn Kalsbeek (stopt), Peter van Diggele (Rotterdam), Michel Meere (lager elftal), Jacky Driessen (DUNO), Boaz Zoutewelle (Jodan Boys), Maarten Metz (lager elftal) en Stefan de Vroome (lager elftal).

 

 

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read