Vierde klasse A (zondag)- Vanaf de oprichting van de jongste club uit Leiden is Pieter van Schie  trainer, speler, bestuurslid, beleidsbepaler en Mister Football Factory. Daar gaat verandering in komen. Van Schie, die dit keer als keeper verloor met zijn ploeg bij en tegen Haagse Hout (3-1), had goed nieuws voor de buitenwacht. Van de nederlaag zal hij wel slapen, maar sinds kort weet Van Schie dat hem werk uit handen wordt genomen. Vanaf volgend seizoen zal Nino Poulina voor de groep staan en geleidelijk aan zal Van Schie meer in de luwte blijven.

Eerst de wedstrijd van j.l. zaterdag. Football Factory bood alleraardigst tegenstand, maar verloor wel met 3-1 van Haagse Hout, dat vorige week losliet als titelkandidaat. Van Schie was best tevreden over zijn manschappen. ,,We hebben een goede invulling gegeven aan de wedstrijd. Ik moest weer tussen de palen, omdat mijn eerste twee keepers worstelen met respectievelijk een hernia en een onwillige rug. Daarnaast is onze doelpuntenmaker Jason Choi terug naar Australië. Dat is een gemis. Hij schijnt daar alweer zijn goaltjes mee te pikken trouwens. David Efekre scoort de laatste tijd ook aardig, maar hij heeft zijn arm uit de kom en kon slechts vlaggen met 1 hand. Rocky Poulina, een andere sterkhouder, was er ook niet bij. Dus moesten we weer improviseren, maar de vervangers deden het naar behoren.”

Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0, maar na de peptalk kwam Football Factory op gelijke hoogte. Jordan Gorrechuitui, wel weer terug van weggeweest, mocht zich laten feliciteren. De Leidenaren wilden doordrukken, maar dat bleek niet de beste keuze. Haagse Hout kwam op 2-1 en via de counter werd het nog 3-1. ,,Misschien speelden zij niet hun beste wedstrijd, maar ze hadden het best lastig tegen ons. We hebben voor rust drie keer oog in oog gestaan met hun keeper, maar dan moet je wel de trekker overhalen. We missen na het vertrek van Jason een killer. Toch kan ik wel wat met ons optreden.”

Belangrijker dan de nederlaag was het nieuws dat Van Schie te melden had. ,,We willen als club doorgroeien en professioneler worden. Hoewel de weg nog lang is, willen we met Footbaal Factory de hoogst spelende studentenclub van Nederland worden. Of het dan gaat om ex-studenten of studenten die nu aan de weg timmeren maakt niet uit. En van welke nationaliteit al helemaal niet. Dat betekent dat we meer willen bereiken in eerst de vierde klasse. Omdat ik lang niet altijd aanwezig kan en kon zijn, hebben we met het bestuur besloten om het roer om te gooien. Ik kan natuurlijk weinig eisen van spelers als ik er zelf niet ben. Dus is de keuze gevallen op iemand die hier wel kan zijn voor de training en wedstrijden. Nino Poulina is voor ons een aanwinst. Hij gaat het samen doen met broer Rocky. Nino was ook betrokken bij de oprichting destijds. Hij is een voetballer pur sang, heeft humor en weet waar hij het over heeft. Nino is ook iemand die spelers beter kan maken en de cultuur kent. Dit is echt een hele goede zet voor de club. Zo is onze toekomst gewaarborgd. Of hij net als ik trainer/speler wordt (Poulina speelt nu nog bij Lugdunum, red.) dat weet ik niet. Dat laten we bij hem.”

Van Schie zelf blijft betrokken bij de club, maar het stoppen komt nabij als speler. ,,Nu gaat het allemaal nog net, maar je kunt beter zelf de beslissing nemen om te stoppen dan dat ze je uitlachen en tegen je zeggen dat je beter kunt stoppen.”