Vierde klasse A (zaterdag)- De mannen van vv Leiden-trainer Maurice Jansen moesten naar Hazerswoude om het daar tegen de Boys van die plaats op te gaan nemen. De Leidenaren hadden nog een appeltje te schillen met die mannen, die momenteel op de 3e plek van de 4e klasse A bivakkeren.

De thuiswedstrijd namelijk werd met 1-4 verloren. Tijdens die wedstrijd gebeurde er een heleboel, zoals onder meer een penalty die over genomen moest worden en ook nog eens twee rode kaarten werden er destijds getrokken. Dat was voornamelijk de reden voor die geflatteerde uitslag in een partij waar de Leidenaren in eerste instantie de betere waren.

Met dat gegeven in het achterhoofd werd er afgelopen week goed getraind en de bedoeling was dan ook om de driepunter nu wel weg te gaan kapen. De Leidenaren begonnen de wedstrijd goed en speelden vol voor de winst. De grootste kans voor de bezoekers was voor Rick Boot. Op aangeven van Bjorn Siera was zijn kopbal niet krachtig genoeg en leverde dan ook niets op. Aan de andere kant waren er twee grote kansen voor de gastheren die voornamelijk de lange bal hanteerden, maar die mogelijkheden konden ook niet worden verzilverd door de thuisploeg.

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld. Een Leiden dat fel speelde en af en toe stevig maar wel correct ingreep. Dat leverde ook een gele kaart op voor Emiel van Duivenbode. In een situatie van 1 tegen 2 kon hij niet anders doen dan onreglementair ingrijpen. Halverwege die tweede helft het enige doelpunt van die wedstrijd. Bij een Hazerswoudse aanval kwam de Leidse-keeper ver zijn doel uit en zorgde er voor dat de aanvaller naar de achterlijn moest uitwijken. Net voor die achterlijn kon de bal nog net ingehouden worden en kwam alsnog in het doelgebied terecht. Daar hobbelde de bal het Leidse doel in. Ruben Windhorst was, niet voor het eerst dit seizoen, de gevierde man.

Volgens Emiel van Duivenbode was dit een echte klutsbal. ,,Dat doelpunt was een grote tegenvaller voor ons. We hadden zo op een goed resultaat gehoopt en daarvoor hard getraind en gewerkt. Het blijkt dat we iedere keer weer net wat te kort komen. Als je ons doelgemiddelde bekijkt (63 voor en 36 tegen) begrijp je dat niet helemaal. Scoren kunnen we dus wel, maar blijkbaar alleen maar tegen de “kleintjes”. Defensief zijn we daarentegen tegen de “groten” weer te zwak. Maar de competitie is nog niet gespeeld. We hebben nog mogelijkheden in de derde periode. We krijgen dan nog wat kleintjes, maar ook nog Lugdunum. We zitten ondanks dat we nu op de 6e plaats staan nog niet bij de pakken neer. Integendeel. We blijven strijdbaar, want we worden zeker niet weggevaagd door de toppers in deze klasse.”