Vierde klasse C (zaterdag)- Tien minuten lang kon Woubrugge het spel van Nieuwkoop bijbenen, daarna werden de bezoekers overklast. Met een 5-1 nederlaag kwamen ze er nog genadig vanaf. De topper die geen topper werd.

Dat mag ook geen verbazing wekken eigenlijk; Woubrugge kende een waslijst aan afwezigen vanwege blessures en schorsingen en trof in Nieuwkoop een uitstekend voetballende lijstaanvoerder die het maximale aantal punten had gescoord. Hoe breed je selectie ook is, vijf basisspelers vervangen door gelijkwaardige voetballers is geen enkele club gegeven. Op alle fronten bleek de thuisploeg veel beter. Ook fysiek had Woubrugge weinig in te brengen. ,,We begonnen veel te slap”, bromde Dennis Boer na afloop. ,,Als je voetballend minder bent moet je in ieder geval strijd leveren. Dat was bij ons niet het geval. Toch was er nog van alles mogelijk bij de 1-0 ruststand.”

Dat Nieuwkoop slechts een doelpunt produceerde lag aan het gebrek aan scherpte voorin. Zo verscheen Thijs van der Zon twee keer alleen voor keeper Robbert van der Post. In plaats van de bal rustig langs de doelman te schuiven ramde hij het leer onbesuisd hard over de lat. De voorsprong stelde niet iedereen gerust bij de thuisploeg. Gewezen werd op de wedstrijd van vorig jaar waar Nieuwkoop ook een enorm veldoverwicht had gehad, maar wel op 0-3 nederlaag werd getrakteerd. Die ongerustheid was na een minuutje na de thee al verdwenen door de 2-0 van Job Stolk. Bij een dieptepass was hij net eerder bij de bal dan de uitlopende Van der Post. Stolk tikte de bal langs de goalie en schoof het leer in het verlaten doel.

Het was over en uit voor Woubrugge, dat in de rust nog eens twee geblesseerde spelers in de kleedkamer had moeten achter laten in de personen van Jasper Mourits en Jimmy van der Weiden.  De gifbeker werd nog verder geleegd toen Joris van der Hoorn kon vertrekken na twee keer geel. Elftalbegeleider Harry van der Weiden had in de voorbeschouwing al gerept van domme en onnodige rode kaarten en dit was er een schoolvoorbeeld van: rood vanwege praten bij een uitzichtloze achterstand. Met tien man probeerde Woubrugge de nederlaag nog enigszins binnen te perken te houden. Werklust was er nu wel, maar te laat. Stolk profiteerde even later van een foutje van Van der Post en invaller Rutger Vossenberg liet de 4-0 aantekenen toen hij een Woubrugge verdediger aftroefde en de bal in de kruising joeg.

Dennis Boer Woubrugge

 

Tot ergernis van trainer Koos van Zoest werd de thuisclub wat nonchalant. Dennis Boer (foto) boekte een persoonlijk succesje door met een schuiver in de uiterste hoek een tegendoelpunt te scoren. ,,Ja, maar wat heb je eraan?” vroeg Boer zich na afloop af. ,,Ik had er bovendien nog een moeten maken.”

Nieuwkoop bleef wat gemakzuchtig en miste de mooiste kansen. In de extra tijd wisten de gastheren uiteindelijk nog fraai te scoren via een mooie kopbal van Van den Helder. Met deze eclatante en duidelijke zege maakte Nieuwkoop zijn kampioensaspiraties waar. Woubrugge likte zijn wonden en zag zelfs nog een speler geblesseerd afhaken: Thom Buntsma strompelde met een in het ijs verpakte enkel naar de kleedkamer.

,,Gelukkig hebben we nu twee weken geen competitie”,ging Boer voort. ,,Misschien zien we dan wat spelers terug op de training en het veld. Dat is gewoon hard nodig. Op de geschorsten moeten we langer wachten. We moeten de draad weer oppakken. Op dit moment staan we zes punten achter, maar het seizoen is nog zo lang. Dit was geen cruciaal duel, maar een momentopname. Ik heb de moed niet verloren en een honderd procent kansloze nederlaag zoals vandaag kan nu eenmaal gebeuren. Ook bij Nieuwkoop ja.”

Nieuwkoop-Woubrugge 5-1 (1-0).

Nieuwkoop: Van Beek, Spanjaard, Weststate, Van der Hoorn, Schilperoort, Verweij, Stolk (70. Gharred), Van der Zon, Kooijman (55. Vosseberg), Vork, Van den Helder.

Woubrugge: Van der Post, Van Luling, Mourits (46. Van de Geijn), Van de Geijn, Van der Ley, Van der Weiden (46. Van der Salm), Verwoerd, Boer, Emiel Buntsma, Van der Hoorn, Thom Buntsma (80. Verberg).

Scheidsrechter: Roest. Toeschouwers: 250.

Note redactie: van deze wedstrijd volgen nog beelden!!