Als gevolg van de extra promotie naar de eerste en tweede klasse ontstaan er in de derde klasse minimaal twee extra promotieplaatsen. Een derde extra promotieplek is ontstaan als gevolg van het feit dat Zwarte Pijl volgend seizoen geen prestatief zondagvoetbal meer heeft. Hierdoor zijn de drie finalewedstrijden tussen de nummers twee uit de poules 1 t/m 6 overbodig geworden en plaatsen alle nummers 2 uit de poule zich voor de derde klasse. Het gevolg hiervan is dat FC Rijnland, UDO, Altior en Bernardus een grotere kans hebben om volgend seizoen in de derde klasse uit te komen. Voor GOL Sport is de kans groter dat er nog lijfsbehoud in zit.

 

Voor FC Rijnland is de veranderde situatie het meest gunstig. Komende maandag, Tweede Pinksterdag, treffen UDO en Toofan elkaar in Oegstgeest. Wanneer UDO niet wint is de Leidse ploeg al zeker van de derde klasse. Wint UDO wel dan heeft FC Rijnland genoeg aan een punt tegen de Haagse ploeg. In het meest gunstige geval voor onze regio blijft UDO dus derdeklasser en promoveert FC Rijnland naar de derde klasse. Het zou zo kunnen zijn dat FC Rijnland dus aanstaande maandag al feest kan vieren. En dat een dag na de KaterCup die de club komende zondag organiseert…

 

Altior startte met een gelijkspel en is dus ook nog volop in de race. Bernardus speelde nog niet. De ploeg van Ronald Rosdorff kwam in de nacompetitie als best scorende ploeg op de ranglijsten zonder prijs. GOL Sport komt komende maandag uit tegen Stolwijk. Een winstpartij zou soelaas bieden om derdeklasser te blijven. Een nederlaag zou wel degradatie impliceren.