Vierde klasse C (zaterdag)- De vier kampioenskandidaten in 4C geven elkaar geen duimbreed toe. Terwijl achtervolgers Nieuwkoop en NSV ’46 wonnen, hielden koploper Woubrugge en runner-up NiTA elkaar keurig in evenwicht: 2-2.

Door dat resultaat blijft de ploeg van Arie van Duijn lijstaanvoerder, al geeft de stand een vertroebeld beeld. NSV is slechts de nummer vier, met drie punten achterstand, maar heeft nog twee inhaalduels tegoed en is daarmee de virtuele koploper. En ook NiTa heeft minder puntenverlies dan Woubrugge.

Aangezien de top elkaar – met uitzondering van die twee laatstgenoemde ploegen – nog treft, belooft de ontknoping zinderend te worden. Wie de favoriet is? Joost mag het weten.
De topper tussen Woubrugge en NiTA bewees alvast dat die twee amper voor elkaar onder doen. Dit in tegenstelling tot wat na de heenwedstrijd verwacht mocht worden. De 2-2 van zaterdag werd destijds in Nieuwer Ter Aa al na acht minuten bereikt, waarna de thuisploeg ver uitliep: 7-2. Een geflatteerde uitslag, al was er over de verdiende winnaar geen discussie mogelijk.
Enige gelijkenis met dat eerdere treffen was er zaterdag ontegenzeggelijk. Ook nu kwam Woubrugge tweemaal op voorsprong, maar wist het die – wederom door toedoen van Roy Langelaar – niet vast te houden. Het uiteindelijke gelijkspel gaf de verhoudingen aan de Bateweg weliswaar prima weer, maar zorgde niettemin voor zure gezichten aan de kant van de thuisploeg. Daarvoor viel wat te zeggen.
Voetballend waren de bezoekers misschien beter geweest, al via ook NiTA voor rust bar tegen. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal. De dramatische grasmat mocht dan als verzachtende omstandigheid gelden, het voetbal was wel erg pover. Desondanks kreeg Woubrugge enkele levensgrote kansen. Alleen Ruud van der Sar verzilverde er daarvan eentje, door een heerlijke voorzet van Joris van der Hoorn binnen te koppen. Diezelfde linksbuiten bood Ties Meijer een niet te missen kans, hetgeen de middenvelder toch voor elkaar kreeg. Omdat Van der Hoorn vervolgens zelf ook nog verzuimde de score te verdubbelen – hij schoot uit een lastige hoek hard voorlangs – en doelman Sven Tourné en aanvoerder Stan Verwoerd succes voor NiTA voorkwamen, bleef het tot de rust 0-1.
In de tweede helft nam NiTA steeds nadrukkelijker het initiatief. Dat leidde al snel tot de 1-1 van Langelaar, die een passend vervolg gaf aan een fraaie actie van Joël Wattimena. Tien minuten voor tijd kwam Woubrugge echter goedkoop aan een nieuwe voorsprong. Van der Hoorn maakte op de achterlijn dankbaar gebruik van de uitgestrekte arm van NiTA-doelman Brend Koekoek, zocht het contact, ging gretig naar de grond – ,,dom van hem, slim van mij – en versierde zo de strafschop die Verwoerd feilloos benutte.
Woubrugge bleek echter niet over de finesse te beschikken de 2-1 over de streep te trekken. Vrije ballen werden in blinde paniek over de zijlijn geschoten en dat kwam de ploeg duur te staan. Al viel de enorme vrijheid die Langelaar bij de 2-2 genoot daar niet op af te schuiven. Van Duijn: ,,Dat mag nooit, daar stonden we gewoon te slapen. Ik heb vrede met de uitslag, daar valt niets op af te dingen. Maar man, wat was het lekker geweest als we hier iets teveel hadden gekregen.’’

Woubrugge – NiTA 2-2 (1-0). 18. Van der Sar 1-0, 53. Langelaar 1-1, 78. Verhoef 2-1, 89. Langelaar 2-2.
Scheidsrechter: Van der Ploeg. Toeschouwers: 125.
Woubrugge: Tourné, Van Luling (69. T. van de Geijn), Van der Ley, Verhoef, B. van de Geijn, Meijer, Heuveln, Verwoerd, Van der Sar, Van der Hoorn, Boer.