De zaterdagtak van Leidsche Boys kent een nieuwe trainer in de persoon van Houssin Bezzai. De ex-international van Marokko en dito prof van onder andere Sparta en TOP Oss staat vanaf augustus voor de groep voetballers in plaats van er tussen. Vorig seizoen maakte hij nog deel uit van de selectie van buurman GHC. Het jaar ervoor balde hij zelf bij de Boys.

,,Neem dit alsjeblieft niet te letterlijk”, vraagt Bezzai. ,,Ik ben geen man die zich verheven voelt boven de selectie, integendeel, ik ben een van hen, maar ik leid de training, maak de opstelling en doe alles wat een goede trainer hoort te doen. Daar ben ik nu eenmaal voor aangesteld. Ik zeg echter met nadruk, dat ik veel aan de jongens overlaat. Zij moeten voetballen en met plezier graag.”

Wat dat betreft heeft Bezzai in het verleden genoeg dingen meegemaakt die de lol bij de spelers weg nam. ,,Ik vraag de jongens naar hun favoriete positie en laat iemand daar, als het ook maar enigszins kan, een tijdje spelen. Zie ik, dat het niet zijn plek is, dan gaan we kijken waar hij het best tot zijn recht komt. Vaak heb ik gezien dat de trainer een speler ergens neerzet waar hij zich niet thuis voelt. ‘Het is het beste voor het team’, wordt er dan gezegd. Kan zijn, maar gelukkig voelt zo’n jongen zich niet. Dat wil ik iemand besparen. Voetbal doe je voor je plezier.”

Wat het inschatten van de spelers betreft is er nog heel wat werk aan de winkel voor de nieuwe trainer. Hij kent de groep pas sinds enkele weken en dan zijn er nog eens de nieuwkomers en jongens die nog moeten aansluiten. Het vinden van de juiste opstelling zal nog wel een tijdje duren.

,,Klopt,” vervolgt Bezzai. ,,Sommige jongens hebben pas enkele trainingen achter de rug. Dan kan ik nog niet bepalen wat het beste voor hem en het team is. Uitproberen is het motto. De bekerwedstrijden zijn daar geknipt voor. De resultaten in dat toernooi zijn absoluut ondergeschikt en dient men niet serieus te nemen. Vorige week ( 0-7 verlies tegen Alphia) hadden enkelen slechts een training achter de rug en een paar andere kwamen bij wijze van spreken rechtstreeks van Schiphol de kleedkamer binnen rollen. Geen idee ook waar we staan over een paar maanden. De tijd zal het leren. Ik probeer spelers te motiveren en zich thuis te laten voelen in de groep. Voorop zal dit jaar staan om plezier in het spelletje te hebben hier bij Leidsche Boys. Dat we in een afdeling zitten met maar liefst vijf Leidse teams is natuurlijk erg leuk te noemen. Dat roept sentimenten op en motiveren is niet nodig. Ik ben heel benieuwd waar we met deze groep staan in november.”

De Vlietploeg komt als eerste uit tegen Haagse Hout, dat vorig seizoen maar net aan promotie miste. Daarna komt Oosterheem naar Leiden en die tegenstander lijkt van een minder kaliber. Vorig seizoen eindigde Leidsche Boys als elfde en liet daarmee twee opponenten achter zich, toen nog onder leiding van Johan Peper.

Leidsche Boys

Gekomen: Raoul Frankhuizen (DoCoS), Mitchel Netjes (Voorschoten’97), Nick Neutenboom (onbekend), Menno Ooyendijk (VVSB), Elmer Weekhout (GHC), Houssin Bezzai (trainer/speler)
Vertrokken: Danny de la Rie (DoCoS), Stefan Nijnatten (Voorschoten’97), Patrick Nijnatten (gestopt), Bas Peper (Leidsche Boys, zo), Gideon Matahelumual (Lugdunum)