HomeZaterdagVierde klasseInvaller van zaterdag 5 schiet Leidsche Boys (zo) naar zege

Invaller van zaterdag 5 schiet Leidsche Boys (zo) naar zege

-

Vierde klasse A (zondag)- Waar de meeste duels in de vierde klasse A op zondag werden afgelast, ging WIK – Leidsche Boys gewoon door. Met de wind in de rug probeerde de ploeg van Ronald Mink het spel te maken op het Zuiderpark in Den Haag. Het ‘windvoordeel’ bracht echter geen voordeel, want bij rust stond het 2-1 voor de thuisploeg. In de tweede helft bogen de Leidenaren de achterstand om in een overwinning, mét windtegen.

,,Gelukkig’’, noemde Leidsche Boys-aanvoerder Raymond van Es de 3-2 zege in de hofstad. In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Leiden op achterstand na een onoplettendheid achterin. ,,Er lukte vrij weinig in het begin van de wedstrijd. Dat kwam deels denk ik door de weersomstandigheden.’’ Toch bracht de wind de Boys nog wat geluk bij de gelijkmaker van Robin Holverda (1-1). ,,Die bal werd echt gedragen door de wind’’, vertelt Van Es.

Voor rust nam WIK opnieuw de leiding. ,,Dat was weer een tegenvaller, want met een 2-1 achterstand rusten en de tweede helft wind tegen, is geen fijne gedachte. Ik dacht: ‘hoe kom ik godsnaam bij het doel van de tegenstander met windkracht 9?’’’ Van Es zag dat de gastheren steeds zwakker werden. ,,Ik wist dat ze te pakken waren, maar zij probeerden er alles aan te doen om de voorsprong te verdedigen. Er was moeilijk doorheen te komen.’’

De gelijkmaker liet dan ook lang op zich wachten. De invalbeurt van Jordi van Eenennaam, een speler van het vijfde van Leidsche Boys (zaterdag), bracht verandering. Door afwezigheid van onder andere Trogillio Pinas, Yoshua van Haarlem en Danny Velthuis was Van Eenennaam door trainer Mink aan de selectie toegevoegd. De invaller was door de grensrechter aangeraden.

Van Eenennaam zorgde voor de ommekeer. Eerst bracht Holverda met zijn tweede de ‘Vlietbewoners’ langszij, vervolgens maakte de redder in nood de winnende. ,,Een welkome versterking’’, geeft Van Es aan. ,,Waarschijnlijk sluit hij aan bij het team.’’

Door de zege klimmen de mannen van Mink verrassend naar de tweede plek, want concurrent Escamp verloor in eigen huis van Oosterheem (1-2). Aanstaande zondag komt SVH Celeritas, dat pas vijf punten verzamelde, richting De Vliet. ,,Dat is wel een wedstrijd die we moeten winnen, maar iedere wedstrijd is lastig voor ons net zoals tegen WIK. De tweede plaats is wel ontzettend knap vind ik. Ik hoop dat we het kunnen vasthouden’’, besluit Van Es.