Vierde klasse C (zaterdag)- Tot aan dit weekend was Woubrugge nog ongeslagen, ook al verliepen de drie wedstrijden niet altijd crescendo. Tegen Alphia ging evenwel zo ongeveer alles fout wat fout kon gaan. Niet alleen wonnen de Alphenaren met 1-4, maar Woubrugge, toch al weken gehavend, pakte ook nog eens twee rode kaarten. De ploeg van Angelo Leverock kreeg ook een rode prent, maar kon de Bateweg al met al lachend verlaten.

Justin Verberg kon nauwelijks bevatten wat er allemaal was gebeurd. ,,Mijn tegenstander, hun rechtsback (Djovi Borreman, red.), kreeg voor rust de rode kaart omdat hij iets lelijks gezegd zou hebben aan het adres van de scheidsrechter. Daarmee begon de ellende en werd het in het veld ook steeds onvriendelijker. We kwamen nog wel voor in de eerste helft door Thom Buntsma (kopbal) en de 1-0 was ook de ruststand, maar daarna kreeg de wedstrijd een geheel andere wending.”

Vervolgend: ,,Ik denk dat ze een plan hadden in de tweede helft om ons erin te luizen. Jeffrey van Leeuwen (ex-Alphia) kreeg het aan de stok met een speler van Alphia (Michel Nolten, red.) en hun grensrechter maakte de scheidsrechter daarop attent. Die had namelijk niets gezien. De lezing van hun grensrechter werd overgenomen en toen was Jeffrey het haasje. Er ontstond een opgefokte sfeer en de aardigheid was er wel vanaf. Ik ben in de tweede helft gewisseld. Niet dat het daardoor kwam, maar daarna verloren we de wedstrijd en pakten we met Dennis Uithol (eveneens ex-Alphiaan, red.) nog een rode kaart. Na hun 1-1 waren we het helemaal kwijt en zat het er ook niet meer in. Wat een vervelende middag.”

 

Alphia kwam langszij via Mansour el Bernichi en demarreerde weg via Kenny Blanken (2) en Patrick Pastor. ,,Dit hadden we nooit verwacht, nee. Dit was in alle opzichten een slechte zaterdag. Leverock is nog mijn trainer geweest en hij had staan lachen bij onze eerste rode kaart. Dat doe je toch niet? Ik denk dat we maar niet te lang stil moeten staan bij deze wedstrijd. Het is een tik, maar er zit niks anders op dan snel vergeten. Ik vrees dat we de jongens met de rode kaarten zullen moeten gaan missen de komende weken en dat komt slecht uit. We missen al weken bepalende spelers en dan komt dit er dus bovenop.”

Verberg werd weggehaald bij avv Alphen, waar de aanvaller het niet erg naar zijn zin had. ,,Ik had niet zo’n klik met de trainer en ik wilde het wel proberen bij Woubrugge. Ik heb eerder mijn debuut gemaakt onder Erwin van der Zee. Toen speelde ik nog in de B-jeugd. Hij wilde me er nu bij hebben en dus ben ik met twee andere jongens uit Alphen terecht gekomen bij deze club. Je merkt wel dat er een bepaalde afstand is. Begrijp me niet verkeerd, want ik heb het naar mijn zin. Maar de Woubrugse jongens zijn wel close met elkaar en wij Alphenaren trekken toch nog wat meer met elkaar op.”

Op de ranglijst moest Woubrugge Nieuwkoop voor het moment laten gaan. Rijnstreek werd met 8-1 verpulverd door de nu alleenheerser en dus heeft Woubrugge nu een achterstand van drie punten. Op doelsaldo schoof Linschoten op naar de tweede plek. Woubrugge likt de wonden en zal volgende week weer op moeten krabbelen in en tegen Kamerik. Die ploeg behaalde tot nu toe vier punten. ,,Deze nare smaak moeten we daar maar wegspoelen”, voegt de teleurgestelde Verberg nog toe.