Vierde klasse A (zondag)- ,,We kunnen goed voetballen, dat weten we. Deze nieuwe selectie, met onder andere spelers van de opgedoekte zaterdagafdeling, heeft het in zich. Maar het werd wel tijd om na twee stevige nederlagen eindelijk de punten te pakken. En dan is het extra leuk om het vandaag uit bij een Haagse ploeg, in dit geval SVH / Celeritas, waar te maken. Het werd een dik verdiende 2-4 uitzege”, aldus de geblesseerde Warmunda-aanvaller Patrick Kalkema.

Na een afgelasting in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, een lokale stortbui maakte diverse plekken van de Warmondse grasmat onbespeelbaar, waren er nederlagen tegen Delfia en het naar de vierde klasse gedegradeerde Kickers’69. De Haagse tegenstander van zondagmiddag was veel beter uit de startblokken gekomen met twee gelijke spelen tegen Toofan en Delfia en een knappe uitzege op Wassenaar. Kalkema: ,,Zeker die zeperd van vorige zondag tegen Kickers’69 (1-5), dat ging echt helemaal nergens over. Natuurlijk kennen we geblesseerden zoals verdediger Vincent Solleveld die van eersteklasser S.J.C. is gekomen, maar er lopen er ook bij ons toch elf tussen de lijnen. Natuurlijk is er door trainer Alan Campfens met ons gesproken afgelopen week. En de boodschap was vooral om vertrouwen in het eigen kunnen te blijven houden.”

Wat een tegenstelling met het vorige seizoen toen s.v. Warmunda met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden medekoploper was. Uiteindelijk werd dat seizoen redelijk flets als elfde beëindigd met 27 uit 28 (42-57). Met de ambitieuze Campfens van Ter Leede 2 voor het eerst aan het roer en een instroom van veel nieuwe spelers, heeft iedereen die s.v. Warmunda een warm hart toedraagt hoge verwachtingen van dit nieuwe voetbalseizoen. En vandaag vielen bij SVH / Celeritas alle voetbalpuzzelstukjes ineen.

,,Met de rust gingen we de kleedkamers al in met een 0-3 tussenstand. Maar het belangrijkste was dat we deze tussenstand hadden bereikt met goed en degelijk voetbal. Ik denk dat die Haagse supporters aardig op hun neus hebben gekeken. Die hadden vast en zeker een aangeslagen tegenstander verwacht. En na de theepauze pakten we de juiste voetbaldraad direct weer op. We konden rap de 0-4 op het scorebord laten noteren. En gezien het vertoonde spelbeeld moesten we nu ook wel doorpakken”, zo liet Kalkema (vorig seizoen nog spelend bij v.v. Oegstgeest) enthousiast weten.

Patrick Kalkema

De Warmondse doelpunten werden gemaakt door Bilal el Kourami (afkomstig van Ter Leede), Niels Dijkstra, Sjoerd Winkelman en spits Ruud Pont. Kalkema: ,,Maar het ongelofelijke gebeurde juist, waar wij juist moesten doordrukken, was het de tegenstander die zich herpakte. De beoogde 0-6 of meer zat er niet meer in, integendeel. De thuisploeg kwam terug tot 2-4 halverwege de tweede helft. En reken maar dat het met een 3-4 nog een berucht Haags voetbalkwartiertje had kunnen worden. Maar met het laatste fluitsignaal hadden wij wel de drie dik verdiende punten in de knip.”

Helaas kon aanvaller Kalkema deze wedstrijd door een blessure niet zelf tussen de lijnen verschijnen. ,,Ik merkte al iets in de wedstrijd vorige week tegen Kickers’69 en het werd afgelopen week alleen maar minder. Het is een spierscheuring en komende dagen moet uit onderzoek blijken hoe ernstig het is. Er staat voor het herstel normaliter een drie weken, bij een lichte scheuring, maar het kan uitlopen tot zeker zes als de spierscheuring ernstiger is. Ik reken en hoop echter er met een twee tot drie weken door voldoende rust van hersteld te zijn. Want ik wil zeker snel mijn steentje bijdragen aan de invulling van de voetbalverwachtingen van Warmunda dit seizoen”, aldus de ietwat teleurgestelde Kalkema.

Zondag 4 oktober is hij er dus op zeker niet bij in de thuiswedstrijd tegen koploper Escamp. Deze Haagse ploeg won in speelronde 4 gedecideerd met 2-0 van een andere Haagse ploeg met een roemrijke geschiedenis, Oranjeplein. Waar het s.v. Warmunda van trainer Campfens nu drie uit drie heeft en elfde staat, is Ecamp ongeslagen met twaalf uit vier. Kalkema: ,,Reken maar dat we er komende zondag alles aan zullen doen om Escamp de eerste punten af te pakken om zo een sprongetje naar de middenmoot te kunnen maken. Aan mijn aanmoedigingen en die van de andere Warmondse geblesseerden langs de lijn voor de blauwwitten zal het zeker niet liggen. Het wordt een lastige wedstrijd, maar vandaag hebben we laten zien waar we toe in staat zijn.”

Opstelling s.v. Warmunda: Van Dam, Zierikzee, Arnst, W. van Winsen, Kortekaas, J. Kest, Winkelman, El Kourami, R. Pont, Dijkstra en Esman (Hassani).