Vierde klasse A (zondag)- De eerste thuiswedstrijd van Warmunda tegen Kickers ’69 was er één om gauw te vergeten. Althans, wanneer je van Warmondse komaf bent. Twee weken geleden had de eerste thuiswedstrijd al moeten plaatsvinden, maar die werd toen afgelast. Vandaar dat men op deze prachtige zondagmiddag reikhalzend uit had gezien naar dit eerste thuistreffen. Dat werd dus geen succes. Met maar liefst 1-5 werd er verloren van Kickers’69, dat vorig seizoen nog uitkwam in de derde klasse.

De thuisploeg begon heel erg zwak. In de derde minuut kondigde het onheil zich al aan, maar de toen ingeschoten bal ging net over het doel van de gastheren. Haast elk duel ging daarna verloren, maar toch duurde het nog tot de twintigste minuut voor het eerste doelpunt viel. Verdediger Nick Arnst kon met zijn hoofd net niet bij een voorzet, waardoor er simpelweg gescoord kon worden door de ploeg uit Leimuiden.

Daarna was het geloof bij de Warmonders helemaal weg. Ze konden totaal geen druk zetten en hadden moeite met de gehanteerde lange bal. Het was dan ook een wonder dat de ruststand maar 0-2 was. Het was volgens verdediger Arnst heel stil in de kleedkamer, totdat trainer Alen Campfens stelde dat er meer passie en beleving in het team moest komen.

Er werden twee wissels ingebracht, waarbij Vasco Esman en Tim Kortekaas de opdracht kregen om te laten zien hoe het dan wel moest. Het liep even wat beter, er kwam meer kracht in het veld en men kreeg iets meer grip op het middenveld. Omdat het leek dat er misschien wat meer te halen was, ging Warmunda zelfs 1 op 1 spelen. Dat hierdoor achterin open deur gehouden werd, is een risico van het vak. Dat bleek dan ook. De bezoekers liepen makkelijk uit naar 0-5, waarna Patrick Kalkema nog even de eer kon redden door op de valreep nog een doelpuntje mee te pikken en de eindstand op 1-5 bracht.

Al met al een teleurstellende middag in Warmond, dat vorige week ook al verloor. En dat terwijl de verwachtingen hoger waren gespannen dan in de voorbije seizoenen. Nick Arnst had het er dan ook behoorlijk moeilijk mee. ,,Ik heb me na afloop afgezonderd en ben in mijn eentje buiten gaan zitten. Ik had daar behoefte toe en moest mijn rust nemen. Ik weet dus ook niet hoe het na afloop in de kleedkamer er aantoe is gegaan. Ik trek me namelijk zoiets behoorlijk aan. Al twee wedstrijden verloren met 2 doelpunten voor en zelfs al 8 tegen. Als verdediger heb ik het daar dus moeilijk mee. Er is bij ons nog heel veel werk aan de winkel. Voorlopig alles maar even laten bezinken en hopen dat het tij snel keert. Ik had me de competitiestart wel anders voorgesteld.”

De andere uitslagen in 4A: Leidsche Boys-Roodenburg 1-0, Wassenaar-Escamp 1-7, Oranjeplein-WIK 1-2, Wanica Star-Houtwijk 10-1, Toofan-Oosterheem 2-0 en Delfia-SVH/Celeritas 2-2.