Elke week licht onze redactie 1 of meer wedstrijden uit het programma nadrukkelijk toe. Alle andere clubs komen langs in de voorbeschouwingen, maar in de Krakerrrrr van de Week wordt er uitgebreid vooruitgeblikt. Krakersss van de week kunnen toppers zijn tussen de nummer 1 en 2, degradatieduels, regelrechte derby’s of wedstrijden met een rijke historie. Wel is het zo dat onze redactie tracht alle clubs voorbij te laten komen. Deze week wordt vv Leiden tegen FC Boshuizen volop in de schijnwerpers gezet. Anouar Hamdi, trainer/speler van FC Boshuizen, kwam al aan het woord. Nu is het de beurt aan Yannick van der Meel (vv Leiden) en Oktay Gezici (FC Boshuizen). Niet de nummers 1 en 2, maar na afgelopen weekend wel ploegen die kleur op de wangen kregen. Een Leidse derby in de kelder waar naar uitgekeken kan worden.

Van der Meel: ,,Bizar, dat alle koplopers verloren hebben”

Vierde klasse A (zaterdag)- Yannick van der Meel kon zijn oren nauwelijks geloven toen hem verteld werd dat de concurrentie verloren had, afgelopen zaterdag. Blauw Zwart ging ten onder thuis tegen FC Boshuizen, VVSB was te sterk voor Haagse Hout en Football Factory liet Roodenburg in de kou staan. De top begon een beetje uit zicht te verdwijnen, maar nu zijn er weer volop perspectieven voor vv Leiden.

Van der Meel: ,,Bizar! Dit is lekker meegenomen. Totaal onverwacht ook. Wij verloren volkomen terecht van Blauw Zwart eerder (1-3). Technisch en voetballend gezien waren zij gewoon beter. Wij moeten het denk ik vooral van inzet en strijdlust hebben. Daar kom je een heel eind mee, maar als je een voetballend beter team treft wordt het moeilijk.  Blauw Zwart verliest dus nu zomaar thuis van Boshuizen. Dat zegt ook veel over de mogelijkheden van onze stadgenoten. Die staan op dit moment te laag denk ik.”

Yannick van der Meel

Vervolgend: ,,Derby’s zijn bijna altijd leuk voor de mensen op het veld en langs de lijn. Van der Meel verheugt zich dan ook op de wedstrijd van zaterdag. ,,Ik ken een aantal spelers van Boshuizen. Daar heb ik vroeger mee op pleintjes gevoetbald. Sommigen konden echt alles op de vierkante meter. Leuk om bijvoorbeeld Oktay Gezici weer eens op het veld tegen te komen.”

Er is nog een reden waarom de middenvelder uitkijkt naar zaterdag. Van der Meel is geen man van de fysieke duels. De beuk erin, ballen veroveren, het is niet zijn ding. Inzicht en het spel verplaatsen zijn kwaliteiten die hem waardevol maken voor de ploeg. ,,Boshuizen is een ploeg met voetballers, die het niet van fysieke kracht moeten hebben. Hopelijk zijn we weer compleet, want vorige week was het volop improviseren geblazen. Zo misten we bijvoorbeeld de centrale verdedigers en voorin Erik Bakker.”

Na twee jaar van knieblessures en ‘kansloos’ voetballen in het tweede van DoCoS is Van der Meel helemaal opgebloeid. ,,Ik heb voetballend gezien een rotperiode gehad. Bij DoCoS krijg je als tweede elftalspeler weinig aandacht en ik verpieterde om het zo maar te zeggen. Vrienden vroegen me naar Leiden te komen en dat is de beste keuze uit mijn leven geweest. Heerlijk om hier te spelen. De sfeer is goed, we hebben een sociaal voelende trainer met een gevarieerde oefenstof en we spelen om de prijzen. Jammer voor mijn voetbalvrienden bij Boshuizen, maar ze gaan met lege handen terug naar de Boshuizerkade.”

Oktay Gezici: ,,We zouden soms harder moeten werken”

,,In alle eerlijkheid”, zegt Oktay Gezici, zijn wij van Boshuizen een beetje luie spelers. Hard werken op het veld doen we liever niet. Daarmee hebben we onze neus een paar keer hard gestoten en kansloze nederlagen geleden. Denk maar aan die 2-7 tegen LSVV. Als we de mouwen opstropen kunnen we veel. Sterker nog, ik denk dat we individueel het sterkste team hebben en als we dat koppelen aan arbeid op het veld, dan komen we ver, heel ver.” De woorden van de op de nummer tien positie spelende voetballer zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen getuige de 1-3 tegen het sterke Blauw Zwart. ,,We speelden afgelopen zaterdag met een wat andere samenstelling en met een andere tactiek. Nu voetbalden we eens niet vol op de aanval waarbij we het achterin veel te zorgeloos waren, maar we lieten de tegenstander komen. Het was heel effectief. Ik denk dat we op deze manier door moeten gaan. Dat besef leeft ook bij de anderen. Zo zonde dat we in het begin zoveel punten hebben verloren.”

oktay gezici (Small)

Gezici heeft zijn sporen verdiend bij eersteklasser Velo, maar door het opstarten van een eigen bedrijf kon hij niet drie keer in de week trainen. Einde verhaal bij de club uit Wateringen. Sterker nog; Gezici stopte helemaal met voetbal. Op een mooie dag werd hij echter benaderd door een oude bekende: Anouar Hamdi. De ex-prof vroeg hem zijn voetbalschoenen weer aan te trekken in dienst van de club van de Boshuizerkade. Trainen als je kan en anders je laten zien op het veld luidde de afspraak. Beide partijen hebben duidelijk baat bij deze regeling. Boshuizen heeft een uitstekende spelverdeler met scorend vermogen en Gezici voetbalt er fris en vrolijk op los. In Armond ‘Bolli’ Dzulakian heeft hij een teamgenoot getroffen die wat scoren betreft (bijna) zijn evenknie is. Bij elkaar scoorden zij meer dan twintig keer en kijkend naar het aantal goals is dat zonder meer een respectabel aantal te noemen. Met een lach: ,,Ja, dat is natuurlijk dollen met z’n tweeën. Wie scoort er het meest dit seizoen? Ik kan je alvast dit vertellen: zaterdag scoren we minstens drie maal. Jammer voor mijn oude voetbalmaatje Yannick van der Meel hoor, maar wij gaan met de winst naar huis.”