Vierde klasse A (zaterdag)- Emiel van Duivenbode was de tel even kwijt geraakt in de eenzijdige derby tussen de v.v. Leiden en de Boys van de Vliet. Eerder in dit seizoen werd het 9-3 voor de Morsbewoners en dat zou hem dan meer dan kwalijk zijn genomen als hij de tel was kwijt geraakt. Maar goed, het deed er nu allemaal niet zo veel toe. Ook nu weer was v.v. Leiden de veruit bovenliggende partij tijdens een derby waar nauwelijks enige hoogspanning op stond. Het was een eenzijdige pot voetbal in miserabele weersomstandigheden. Uitslag: 5-0.

Verdedigende middenvelder Van Duivenbode had een makkelijke middag beleefd. ,,Ik had niet veel te doen. Het was wel lastig voetballen met die wind en de regen. Maar uiteindelijk hebben we toch een makkelijke middag gehad. Voor de rust stonden we al met 2-0 voor door doelpunten van Wesley Schreuder en Brahim Lakhal. Wij gaven heel weinig kansen weg. Eigenlijk had het wel minstens 8-0 kunnen worden want we waren veel en veel sterker. Dat Björn Siera en Rick Boot er na de rust 4-0 van maakten lag voor de hand. Siera prikte als enige een tweede keer raak voor de eindstand. Van Duivenbode had dus een soort van ATV-middag achter de rug. . ,,Ik vond het eigenlijk wel een sportieve wedstrijd waarin slechts een gele kaart aan de kant van Leidsche Boys viel. Het ongemak zat hem in de weersomstandigheden. Het was bepaald geen voetbalweer.” Toch blikt hij voldaan terug. De punten zijn immers binnen. Punten die voor de derde periodetitel nog van vitaal belang kunnen zijn.

Door deze overwinning doet v.v.Leiden nog enigszins mee in de race voor de derde periodetitel. Hoe kijkt Van Duivenbode daar tegenaan? ,,We moeten alles winnen om deze prijs te halen. Maar zaterdag spelen we weer een derby en dat zal niet makkelijk worden. Lugdunum speelt immers om de titel. Maar als we weten te winnen zetten we een stap in de goede richting en dan zullen we wel zien wat we er verder van gaan maken”, blikt hij voorzichtig maar hoopvol vooruit. De komende derby zal voor de rood-wit gestreepten er dus een van cruciaal belang zijn om er nog een leuk seizoen van te maken. Dus wordt het in de Morsch zeker een duel waarin meer belangen voor beide partijen op het spel staan dan afgelopen zaterdag.

Dave de Boer, de ingevallen centrale verdediger van opponent Leidsche Boys, hield een minder prettig gevoel aan de derby over.
,,Wij waren kansloos en kregen heel weinig kansen. Leiden was veel te sterk voor ons”, bekende hij openlijk. ,,Wij probeerden het met lange ballen maar met de wind tegen lukte dat niet. Wij moeten deze wedstrijd maar gauw vergeten en proberen de inhaalwedstrijd tegen FC Boshuizen en de volgende wedstrijden tegen onder meer Wassenaar proberen te winnen. Want we willen geen laatste worden. Dat is onze eer te na.” Dus hebben ook de Boys nog een doelstelling voor ogen. ,,We gaan niet voor de laatste plek”, klinkt het vastberaden.