Wil jij op voetbal? Kom dan voetballen bij v.v. Leidsche Boys!

Het is de oproep die op posters en flyers staat. Bij de 93-jarige voetbalvereniging heerst een sterke drang om ook weer een jeugdafdeling in het leven te roepen. Na de verhuizing van de Boshuizerkade naar sportpark De Vliet liep het aantal jeugdleden snel terug en hield de jeugdtak uiteindelijk op te bestaan. Een gemis bij elke voetbalclub die het op termijn ook van een goede jeugdafdeling moet hebben.

Een zevental Boys-fans heeft een paar maanden geleden de handschoen opgepakt en gaat er alles aan doen om ook de jonkies weer naar de club te krijgen. Henny Noordervliet, Mike van Doesburg, Jordy Boutier, Joost Bouwmeester, Kevin Landwaart, Erwin Koolen en Hein Ciere maken zich sterk om deze doelstelling te verwezenlijken.

De sprekers zien de toekomst helemaal zitten bij Leidsche Boys
De sprekers zien de toekomst helemaal zitten bij Leidsche Boys

Mike van Doesburg (op de foto links): ,,Aan de Boshuizerkade was het een ideale locatie. Veel woningen in de omgeving en het was voor de jeugd makkelijk te bereiken. Ons sportpark ligt nu aan de rand van Leiden en is voor veel jongeren net iets te ver weg.” Henny Noordervliet: ,,Het moet toch kunnen dat er bij ons ook weer jeugd komt voetballen. Veel jonge vaders spelen bij ons op zaterdag en zondag. Voor de club zou het goed zijn als we langzamerhand weer met een jeugdafdeling op kunnen starten, dat is goed voor latere doorstroming naar de senioren. Want ook onze senioren worden een dagje ouder en stoppen er vroeg of laat mee. Alhoewel ik moet zeggen dat het seniorenbestand momenteel nog redelijk op peil blijft.”

Open Dag op 11 maart

Het ambitieuze zevental zet voorlopig haar troeven in voor de Open Dag op 11 maart. Op scholen, instellingen en bij diverse bedrijven worden flyers uitgedeeld. Vanaf 4 jaar mogen jeugdige enthousiastelingen zich om 14.00 uur aan De Vliet melden. Verzorgde trainingen, spelletjes, lekkere hapjes en drankjes moet het jonge broed verleiden om lid te worden. ,,Het wordt een goed verzorgd geheel. We hebben veel vrijwilligers en ook sportstagiaires die ons deze dag terzijde staan”, weten Noordervliet en Van Doesburg. Zij en hun kompanen zijn er helemaal klaar voor. Gediplomeerde trainers zijn voorhanden, sponsors hebben materialen gedoneerd en financiële toezeggingen gedaan. Dus aan alle faciliteiten kan worden voldaan.

,,Bovendien”, zo benadrukt Henny Noordervliet, ,,wij beginnen met een geleidelijke opbouw en zullen de jongens en meisjes goed opvangen en begeleiden. Als er wedstrijden worden afgelast zorgen wij er voor dat ze dan ook bij ons op zaterdag voor plezier en vermaak terecht kunnen. Wij en onze trainers staan te trappelen van ongeduld om met veel elan aan een nieuwe jeugdafdeling te beginnen. Onze club moet ook vooral aan de allerjongsten veel gezelligheid en plezier bieden.” Aantrekkelijk is ook dat de vereniging de laagste contributie van alle clubs uit Leiden heeft. Voor volledige informatie: http://www.vvleidscheboys.nl/www of bel naar Erwin Koolen, 071 5310844 / 06-24849409 of Kevin Landwaart, 06 14561429.