Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys is goed begonnen aan deze voetbaljaargang en had tot nog toe pas eenmaal moeten passen. Die nederlaag bij Escamp kreeg in de zesde wedstrijd een vervolg. De mannen van Ronald Mink gingen met 3-0 onderuit bij Oranjeplein/Postduiven. Er kon dus geen punt worden bijgeschreven, maar de Leidenaren eindigden het duel ook nog eens met negen man. Forse averij dus voor de Vlietclub.

Sander Redel begreep eigenlijk niet zoveel van de nederlaag. ,,Zeker in het eerste halfuur speelden we echt goed voetbal en kwam de tegenstander er niet echt aan te pas. Uit de dadendrang van Leidsche Boys ontstonden ook kansen. Zo mikte Robin Holverda net over de kruising en werd Chris Wassenaar wanneer de verdediger mee ging naar het front een paar keer serieus gevaarlijk. De thuisploeg mocht niet mopperen dat de bezoekers zichzelf niet beloonden en kwamen vervolgens zelf op 1-0. Trogillio Pinas stond nog een keer oog in oog met de sluitpost van de ploeg van de Haagse Madesteinweg, maar de goalie kwam als winnaar uit de bus.

,,Onze trainer Ronald Mink was in de rust van mening dat wij tot nu toe ons beste voetbal hadden laten zien en wilde dat we zo doorgingen. Dan zou die treffer wel komen en was een overwinning ook nog zeker mogelijk. De spelers geloofden daar ook in. Na de rust stopte Jan Willem Besselse zelfs een pingel en dat had de ommekeer kunnen zijn. Het zat ons echter niet mee en uiteindelijk schoten we onszelf in de eigen voet door twee rode kaarten te pakken. In eerste instantie via twee gele kaarten voor Rida Mkaddem en later een direct rode kaart. Dat was allemaal niet zo handig, maar zelfs met tien en later dus negen man waren we niet minder en kregen we nog enkele kansen. Het tij kon echter niet meer worden gekeerd. Ik vind dat we niet zo zeer van Oranjeplein hebben verloren, maar meer van onszelf. Echt jammer, want zoals gezegd deden we het gewoonweg prima.”

Redel, die zijn jeugd doorbracht bij Lugdunum en via Voorschoten’97 in vriendenteams uitkwam, heeft het wel goed naar zijn zin aan de Vliet. ,,We hebben geen verkeerd ploegje en ik zie dit als een incidentele uitglijder. Wij moeten mee kunnen doen om de bovenste vijf plaatsen. Kickers’69 staat al ver weg, maar dat zegt mij niet alles. We zijn pas net begonnen.”

Leidsche Boys moet dus even passen op de ranglijst, maar Redel kijkt nu al uit naar de thuiswedstrijd. ,,Dan moeten we ze kunnen pakken. Er liepen twee aardige spelers daar rond, maar verder was ik niet onder de indruk. Ook niet van hun keeper. Enkel maakten we onze kansen niet af en dan kan je de rekening gepresenteerd krijgen. Zo werkt dat nu eenmaal.”

Leidsche Boys is nu vijfde, maar heeft maar een punt achterstand op de nummer twee, Escamp. Die ploeg ging fors onderuit tegen het vooralsnog superieure Kickers’69. De Vlietploeg moest zich over twee weken trachten te herstellen tegen Warnica Star, waarna de ploeg van Mink vervolgens afreist naar Warmond voor een treffen met Warmunda, de ploeg die laagvlieger Houtwijk aan de kant zette.

Basisopstelling Leidsche Boys: Besselse, Wassenaar, Van der Meer, Van Haarlem, Velthuis, Pinas, Spasic, Holverda, Mkaddem, Redel, Streur.