HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys (za) doet goed mee bij Haagse Hout

Leidsche Boys (za) doet goed mee bij Haagse Hout

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Leidsche Boys is de competitie gestart met een 6-4 nederlaag. Haagse Hout scoorde uiteindelijk dus tweemaal vaker dan rood en wit. Het duel boeide van meet af aan en Leidsche Boys toonde aan al stappen te hebben gemaakt ten opzichte van de voorbereidingsperiode.

Niemand had verwacht dat we op de “echte” grasmat zouden spelen, de ouverture van de competitie 2015-2016 werd een hele natte, de weergoden zorgen voor voldoende water om menig veld te veranderen in een waterplas. Zo niet het mooie complex in Den Haag van Haagse Hout; het gazon lag er prachtig bij en er kon prima voetbal gespeeld worden.

En dat gebeurde ook. Door beide teams werd een vermakelijke pot op de mat gelegd met over en weer veel respect voor elkaar en zeer veel fouten, hetgeen resulteerde in een leuk schouwspel waar Haagse Hout uiteindelijk aan het langste eindje trok.

Dat had er heel anders uitgezien als Leidsche Boys een van de vele kansen in het begin van de wedstrijd had benut, maar door goed keeperswerk en af en toe een niet zo scherp vizier gebeurde dat niet. Ook Haagse Hout kreeg voldoende kansen om te scoren maar ook hier lukt e het niet om het net te vinden. Jaap Schilthuizen kwam halverwege de eerste helft de gelederen versterken voor Ali Bouda, en vlak daarna moest Nicky Vermeulen geblesseerd het veld verlaten en Matz Vintges kwam daarvoor in de plaats.  Tot aan de 35e minuut bleef het 0-0. Daarna, uit een scrimmage, werd het 1-0. Zoals zo vaak leken de koppies van de Boys te gaan hangen maar de ruggen werden gerecht en er werd weer flink van leer getrokken om de opgelopen achterstand te nivelleren, hierdoor kreeg Haagse Hout iets meer ruimte en werd het in de 40e minuut 2-0.

Normaal gesproken hebben ze het in de Den Haag over een Haags kwartiertje, en daardoor schrokken ze een beetje van een Leidsch minuutje. Direct na de aftrap van de 2-0 nam Michel Schouls Leidsche Boys bij de hand en zorgde voor 2-1. Even later was de ex-GHC ’er alweer succesvol: 2-2.

Na de thee werd de strijd weer aangespannen, en dat deed Haagse Hout beter dan de Boys want in de eerste minuut van de 2e helft lag de bal al in het net. Een speler van Haagse Hout mocht ongehinderd het veld overbruggen met de bal aan zijn voet en een schot lossen die van richting veranderd werd zodat Colin Oudenaarden kansloos was (3-2).  De strijd leek gestreden ware het niet dat Kay Oudenaarden het op zijn heupen kreeg en door de verdediging slalomde en de bal panklaar afleverde voor wederom Schouls: 3-3.

Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan. Drie minuten later werd er een foutje gemaakt waarvan Haagse Hout dankbaar profiteerde 4-3. Weer waren er voor beide partijen voldoende kansen om te scoren, helaas was het Haagse Hout die daar het eerst voor zorgde. Ongeveer tien minuten voor tijd werd het 5-3. Aan de kant dachten we dat de koek op was maar weer was het Oudenaarden die zorgde voor een tijdelijke ommekeer, gewiekst maakte hij er 5-4 van. Moet nog even vermeld worden dat broer Colin in de tussentijd ook nog een strafschop stopte.

Op dat moment gaf de trainer van Leidsche Boys (Houssin Bezzai), opdracht om de opgelopen achterstand ten koste van alles teniet te doen waardoor Haagse Hout meer ruimte kreeg. In de laatste minuut maakte de thuisploeg daar dankbaar gebruik van en zo werd de eindstand bepaald. Al met al een heerlijke voetbalmiddag met twee sportieve teams, een goed leidende scheidsrechter en zeer veel mooie doelpunten.