Vierde klasse A (zaterdag)- Leidsche Boys kreeg dit seizoen al aardig wat draaien om de oren, maar nu het compleet nieuwe team beter op elkaar ingespeeld is, gaat het allengs beter. Eerder werd het treffen met Wilhelmus met nog 24 minuten op de klok gestaakt, terwijl er nog niet was gescoord. Afgelopen zaterdag werden de resterende minuten gespeeld en daarin knokte Leidsche Boys zich met tien man (in het eerste deel was er een rode kaart getrokken destijds) langs de geelzwarten. En passant klom Leidsche Boys over FC Boshuizen heen en is nu de nummer twaalf in 4A.

Trainer Johan Peper had zijn elftal vooraf de vraag gesteld of de 0-0 gekoesterd moest worden gezien de nummerieke minderheid of dat men zou gaan voor een welkome driepunter. Unaniem werd besloten om zich het snot voor de ogen te werken en dat resulteerde in het gewenste: de winst. Vlak voor tijd viel de enige treffer via Azis Abdough.

Bas Peper, zoon van, vond het een vreemde gewaarwording om zo kort te spelen. ,,Nee, dat heb ik nog nooit meegemaakt. En dan speel je ook nog met tien man. We hebben er in die korte tijd hard voor gewerkt en we zien zo langzamerhand terug dat we beter aan het worden zijn. Ik denk ook dat wij niet hoeven onder te doen voor ploegen als Wilhelmus, Football Factory, Warmunda en FC Boshuizen. En zie ook het resultaat tegen Oosterheem uit. Daar speelden we gelijk. Wat dat betreft zie ik ons zeker nog punten halen zodat we weg kunnen blijven van de laatste plaats. Je wilt met zijn allen toch geen laatste worden. Een dieptepunt was onder meer de nederlaag bij Warmunda. Daar gingen we er met 11-1 vanaf. We kijken nu al uit naar de terugwedstrijd. Tijd voor revanche.”

Vader Peper had een strijdplan om Wilhelmus eronder te krijgen. ,,We zijn gestart met een 4-3-2 formatie en van daaruit zijn we doorgeschakeld naar 3-4-2 met als doel om Kay Oudenaarden als aanvallende middenvelder door te schuiven. Zo wilden we iets forceren. Wilhelmus speelde wel wat verzorgder, maar tot echte kansen kwamen ze niet. Eigenlijk waren wij gevaarlijker met onder meer een vrije trap van Stefan Nijnatten. Vlak voor tijd kregen we loon naar werken. Een prima voorzet van links werd binnen gewerkt. Alle lof voor mijn team. Het geloof was er en de beloning is niet uitgebleven. Ik denk dat er zeker nog aardig wat punten bij kunnen komen. De groep is aardig aan elkaar gewend inmiddels. De tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Zoon Peper: ,,Daarnaast zijn er bijna altijd wel 14 man dus hebben we wekelijks diverse mogelijkheden. Natuurlijk blijven we reëel, want tegen een aantal ploegen zal het lastig zijn om punten te pakken. Dat is ook geen schande. Nu moeten we bijvoorbeeld naar VVSB. Uiteraard willen we wat halen daar, maar als we de score niet te hoog laten oplopen is dat ook een soort van winst.”

Johan Peper zal volgend seizoen niet meer op de bank zitten bij Leidsche Boys. Het bestuur deelde kort geleden mee dat de verbintenis stopt. Bas Peper daarover: ,,Dat vind ik jammer, ja. Ik ken alleen de beweegredenen nog niet. Daar worden we door het bestuur nog over ingelicht. Ik kan dus nu niets zinnigs zeggen over dat besluit. Zo ben ik er zelf ook nog niet uit voor wat betreft volgend seizoen. Ik ben overgekomen vanuit de A-jeugd van GHC. Dit is mijn eerste seizoen hier als senior. Het bevalt me zeker. De groep is leuk en de club gezellig. Maar ik zie het allemaal nog wel. Eerst op naar de volgende driepunter.”