Vierde klasse A (zondag) – Het zijn prima tijden voor Leidsche Boys dat de tijden, dat er met de regelmaat van de klok werd verloren achter zich gelaten lijkt te hebben. De afgelopen twee weken werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen respectievelijk Warmunda en Wanica Star en misschien dat er zondagmiddag tegen Delfia wel meer in had gezeten dan een punt.

Delfia begon enigszins dominant aan het duel met de Leidenaren. De ploeg van Marco Immers creëerde enkele (kleine) kansen, maar voor Leidsche Boys-goalie Jan Willem Besselse leverde dat geen enkel probleem op. Leidsche Boys zette aan en kwam er een aantal keer goed uit met aanvoerder en middenvelder Raymond van Es en spits Robin Holverda in de hoofdrollen. Het tweetal combineerde er tot twee keer toe flink op los, met een niet doeltreffend schot als resultaat.

‘Hollie’ raakte een keer de onderkant van de lat, waarna keeper Tim van den Bos makkelijk de bal op kon vangen. Niet veel later was het wél raak voor diezelfde Holverda. De fysiek sterke aanvaller kreeg de bal goed aangespeeld vanaf het middenveld, speelde de uitgekomen keeper en de verdediger uit en schoof de bal vervolgens met speels gemak in het doel: 1-0. Het antwoord van Delfia kwam echter al snel, voor rust nog zelfs. Terwijl de Leidenaren nog met hun gedachten bij de goal van Holverda zaten, lag de bal plots achter keeper Besselse. Het was Melvin Legierse die namens Delfia de gelijkmaker binnenschoot na een prima uitgespeelde aanval: 1-1.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders, alhoewel bij Leidsche Boys het uitvallen van Van Es wel werd gemerkt. De spelverdeler raakte geblesseerd nadat hij twee weken geleden ook al een gekneusde rib opliep. Verder ging in de tweede helft de wedstrijd gelijk op; beide elftallen hadden het lastig door de sterke wind en de scheidsrechter die wel erg snel met kaarten zwaaide. De meest opmerkelijke beslissing was de rode kaart, die rond de zeventigste minuut werd gegeven aan Danny Velthuis nadat hij tien minuten daarvoor al zijn tweede kaart had ontvangen. De arbiter was even het spoor bijster. Feit was dat Leidsche Boys met tien man was overgebleven en moest omschakelen om zo een gelijkspel veilig te stellen.

Dat werd al helemaal lastig toen invaller Danyon Streur geblesseerd het veld moest verlaten, terwijl er al drie keer was gewisseld door coach Ronald Mink. Zodoende bleven er op het veld negen man over van de équipe van de Leidse trainer. Tot overmaat van ramp kreeg Leidsche Boys bijna de 1-2 voor de kiezen. Uit de rebound kon Delftenaar Nick Visser de bal binnen tikken nadat Besselse de bal losliet na het schot van spits Vince van de Tonnekreek. Het doelpunt werd echter afgekeurd, doordat Leidsche Boys-clubman en vlagger Percy Klavert buitenspel had geconstateerd. Zodoende bleef de teller steken op 1-1.

Opnieuw een remise voor de ploeg van Mink, die patent lijkt te hebben op een 1-1 uitslag. ,,Ik weet niet hoe lang het geleden is dat Leidsche Boys zoveel wedstrijden niet verloren heeft’’, zei Mink na afloop van het vermakelijke duel, het nare weer daar gelaten. Volgens de trainer had er zondag misschien wel wat meer ingezeten. ,,Maar met deze omstandigheden en dit weer is er eigenlijk geen wedstrijd mogelijk. Dan denk ik dat dit uiteindelijk het maximaal haalbare was vandaag. We kregen nog aardig wat kansen maar bij hun wordt er ook nog een doelpunt afgekeurd’’, vervolgde Mink, die het optreden van de scheidsrechter bekritiseerde.  ,,Het was hard, maar volgens mij is er niks gebeurd. De trainer van Delfia zei dat het een van de leukste wedstrijden van dit seizoen was. Dat vind ik ook.”

Een geprikkelde Mink: ,,Het scheidsrechterskorps blijft met gele kaarten strooien, je wordt er helemaal gek van.” Ook voor de rode kaart van Velthuis had Leidsche Boys het niet makkelijk. Mink: ,,We hinkten op twee gedachtes: óf doordrukken, óf niet. Als er dan twee doordrukken en twee anderen niet, dan ontstaat er een gat op het middenveld. We werden eigenlijk een beetje overlopen na de 1-0. We gingen niet voetballen waardoor de ruimtes alsmaar groter werden.’’ Hoewel het middenveld en de voorste linie het lastig hadden, stond de verdediging als een huis. ,,Verdedigend staat het inderdaad goed, daar ben ik zeer tevreden over’’, was Mink dan ook van mening. De afwezigheid van de geschorste aanvaller Regillio Pinas was een groot gemis volgens Mink. ,,Dat is wel een jongen die een balletje vast houdt en er wat mee kan.’’

Volgend weekend is Leidsche Boys vrij, de week daarop is WIK de tegenstander. De nummer acht scoorde na acht duels elf doelpunten en moest al achttien goals incasseren. ,,Ik weet niet wat ik van WIK kan verwachten’’, reageerde Mink. ,,Delfia ken ik wel, daar heb ik zelf ook nog tegen gespeeld; ploegen als WIK en Wanica Star zeggen me helemaal niets. Maar dit is een overbruggingsjaar voor de club en voor Leidsche Boys-begrippen doen we gewoon lekker mee. Het is een leuke groep en ik heb het hartstikke naar mijn zin.’’ Tot slot nog een kritische noot van de trainer. ,,Op het middenveld moeten we rustiger zijn. We willen te snel naar voren spelen’’, zei Mink, die al met al een prima middag beleefde, terwijl het lekkerste nog moest komen. ,,We gaan lekker een biertje nemen.’’

Basisopstelling Leidsche Boys: Besselse, Wassenaar, Van der Meer, Peper, Van Es, De Kooker, Redel, Velthuis, Spasic, Jordens, Holverda.