Vierde klasse A (zondag) – Trainer Ronald Mink: ,,We hadden na een half uur spelen al met 3-0 voor moeten staan. De kansen kregen we, maar hij ging er niet in. Na die 1-0, rap in de tweede helft, gaven we Wanica Star alle gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. De fout was dat we meegingen in het elke keer met woorden reageren op alles wat er gebeurde. Dat ging ten koste van ons spel en dan kan je wachten op de gelijkmaker, die dan ook kwam. We weten echter waar we met elkaar aan moeten blijven werken. Met deze groep gaan we iets moois neerzetten in deze vierde klasse,” aldus de even teleurgestelde als trotse trainer van Leidsche Boys na afloop van dit treffen.

Mink heeft dit seizoen de handschoen opgepakt om met het standaardteam van de zondagtak van Leidsche Boys te gaan voor minstens een plek in de top vijf. Daartoe beschikt hij over een selectie van ongeveer achttien spelers die ervoor wil gaan.

LB1 (Small)

Na het eerste fluitsignaal van de uitmuntend leidende scheidsrechter Neyts had Leidsche Boys de beste mogelijkheden. Marko Spasic en spits en aanspeelpunt Robin Holverda lieten unieke kansen op een ruime voorsprong liggen. Mink, positief coachend langs de lijn, en de ervaren aanvoerder Raymond van Es op het middenveld, waren verbaal voortdurend bezig om de Leidse spelers op de juiste plek te zetten. In het tweede gedeelte van de eerste helft lieten diverse Haagse spelers zich al vaker horen, mogelijk uit onvrede over het zelf vertoonde spel. Scheidsrechter Neyts hield het kort en uit een vrije trap van ruim dertig meter wist Van Es zelfs bijna de dik verdiende 1-0 voor Leidsche Boys te scoren. Het bleef echter 0-0.

Na de aftrap voor de tweede rondgang bleek duidelijk dat Mink zijn spelers had geïnstrueerd om z.s.m. de 1-0 te realiseren. Het was de wederom zeer krachtig acterende centrumspits Holverda die uit de counter na een perfecte pass van Sander Redel met buitenkantje rechts keeper Cernil Pehlivan passeerde: 1-0. Dit doelpunt was de aanleiding voor veel theatraal gedrag bij lichaamscontact in het verdere verloop van deze pot voetbal, vooral bij spelers van Wanica Star. Een Leids doelpunt, werd nog afgekeurd maar ook Wanica Star kreeg vele mogelijkheden. Keeper Jan- Willem Besselse hield Leidsche Boys in de race.

LB2 (Small)

,,Wat al eerder dit seizoen gebeurde; er kwam een soort onzekerheid in de ploeg. We gingen achteruit lopen. De bal werd weg geroeid zonder te kijken waarheen. Je kan er op wachten dat dan een keer die 1-1 komt”, aldus de Leidse trainer. Hij kreeg gelijk, zij het dat er een penalty aan te pas moest komen na een ongelukkige handsbal.. De sterk spelende aanvoerder Ahmet Akalin nam zijn verantwoordelijkheid en schoot kansloos voor keeper Besselse de 1-1 in. Op het veld werd het alleen maar onrustiger, maar scheidsrechter Neyts hield het hoofd koel, een klasbak deze man in dit soort wedstrijden.

Leidsche Boys zakte verder weg, de kansen waren voor de Hagenaars, maar zij konden het ook niet beslissen. Hun coach Ganner was ook degene die zijn eigen spelers voortdurend aansprak op ongepast verbaal gedrag.

Mink (foto onderin) nog eens: ,,De laatste vijf minuten was het alle ballen op ‘Hollie’, maar het was het net allemaal niet. Hij prikte er vandaag al wel zijn zesde van het seizoen in. We hebben hem hard nodig in dit team ook wetende dat Trogillio Pinas na zijn rode kaart tegen Oranjeplein/Postduiven nog is geschorst. En we hebben ook te maken met een paar geblesseerde spelers.”

Leidsche Boys staat met de 1-1 vijfde met dertien uit zeven, maar had bij winst zelfs tweede kunnen staan achter het ongenaakbare Kickers’69. Hoger geplaatste teams als Delfia en Escamp verloren van aanmerkelijk lager geplaatste ploegen. Een enthousiaste trainer Mink: ,,Komende zondag moeten we uit tegen Warmunda dat het nu lekker doet en tweede staat. Ze hebben maar een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld. Ik ga deze week eerst eens twee keer lekker trainen met deze groep. Ze weten wat er mis is gegaan vandaag en daar blijf ik op hameren. Ik heb het hier reuze naar mijn zin en als we met deze inzet blijven spelen zijn we tot veel in staat in deze vierde klasse.”

LB6 (Small)

Dat de derde helft een van de sleutels van het succes van Leidsche Boys is, bleek wel uit de sfeer na afloop van de wedstrijd waar spelers van beide teams, scheidsrechter en supporters elkaar in een vriendschappelijke sfeer en met een drankje ontmoetten.

Leidsche Boys – S.C.S. Wanica Star 1-1 (0-0) 54. Holverda 1-0, 70. Ahmet Akalin 1-1 (penalty). Scheidsrechter: T.R. Neyts. Toeschouwers: 50.

Opstelling Leidsche Boys: Besselse, Wassenaar, Van Es, Van der Meer, Jordens, Peper, Redel, Mkaddem, Spasic (83. De Kooker), De Wolf en Holverda.

Opstelling S.C.S. Wanica Star: Pehlivan, Ozdemir, Mehmet Mert (84. Fatih Can), Huseyin Akalin (76.Celik), Erdal Mert, Kaya, Ayyildiz, Akbulut (54. Kenan Can), Cakin, Ahmet Akalin en Dogan.