Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys eindigde de afgelopen seizoenen steevast op maximaal plaats tien of vooral lager. Het ziet er naar uit dat er dit seizoen een negende plaats uit kan rollen en dat in een veld van vijftien ploegen. Sterker nog, die positie had al bezet kunnen worden wanneer er geen drie punten in mindering zouden zijn gegeven door de KNVB (i.v.m. niet opkomen in uitduel met Moordrecht, red.). Tegen Roodenburg boekte de formatie van Richard de Graaf een regelmatige 3-1 overwinning.
Zoals gezegd zou Moordrecht, de huidige nummer negen, ondertussen ook al gepasseerd kunnen zijn, maar die ploeg is nu het richtpunt voor de rood-witten. Een klassering in de kelder lijkt hoe dan ook ver weg, ondanks dat Leidsche Boys een bewogen voetbalseizoen doormaakt. Trainer Richard de Graaf en rechterhand Michael van Sels puzzelen wat af om wekelijks een elftal op de been te brengen. Blessures en schorsingen zijn talrijk.
De Graaf: ,,Ook nu hebben we met de nodige moeite twaalf spelers bij elkaar gekregen. Daarbij kregen we steun van Patrick Oomen en Marco Bol, die lager spelen. Klasse van die gasten. Dit alles had te maken met het ontbreken van de geschorste Jan de Groot, de geblesseerde Raymond van Es en de zieke Michael Derksen. Dan mis je toch weer drie basisspelers en ook niet de minsten. Toch hadden we weinig te duchten van Roodenburg. Enkel speelden we te slap in de eerste helft en waren we niet scherp in de afronding.”
Na een halfuur kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een benutte strafschop van Ronald Boekkooi. Op dat moment had de ploeg uit Leiden-Noord al gekraakt kunnen zijn volgens De Graaf, maar de ploeg van Nouri Essaoui en Ramon Paardekooper kwam even voor rust zelfs op 1-1.
In de tweede helft schakelde Leidsche Boys een tandje bij, zoals ook was afgesproken in de rust. Roodenburg wankelde en kukelde uiteindelijk om. Met een ‘wereldgoal’ bracht Emrah Kaya de gastheer aan de leiding na een uur spelen. Een kwartier voor tijd gooide Jeffrey van Dijk de Leidse derby op slot.
De Graaf: ,,Ik ben tevreden, hoewel het ook zomaar 5-1, 6-1 of 7-1 had kunnen worden. Dit Roodenburg was wel heel zwak. Ze zijn erg jong en wellicht dat ze beter worden, maar nu komen ze nog wel tekort. In elk geval hebben we gedaan wat we moesten doen. Verder zie ik het als een prijs dat er geen kaarten zijn gepakt. We hebben dit seizoen al vierenveertig gele en zes rode kaarten gepakt in officiële wedstrijden. Dat is natuurlijk niet goed. Ik had ze dan ook voorgehouden dat ze de boete zelf zouden mogen betalen. We kunnen er geen schorsingen bij hebben. Voor volgende week moeten we ook nog puzzelen. Dan spelen we nog de openstaande tweede helft bij Oosterheem (eerder bij een 0-0 stand gestaakt vanwege noodweer, red.).”
Leidsche Boys zou dus een alleszins acceptabele positie kunnen innemen straks na achtentwintig wedstrijden. Ondertussen kijkt De Graaf toch ook vooral naar volgend seizoen. ,,We hebben een bredere selectie nodig. We hebben er nu nog dertien, maar ik wil naar de achttien spelers toe. We zijn er druk mee bezig. Het is daarnaast goed te weten dat er spelers achter zitten die bereid zijn om ons te helpen als dat nodig is. Wat dat betreft hebben we dinsdag een positief gesprek gehad op de club. De neuzen staan weer dezelfde kant op. We hebben het ook liever over voetbalinhoudelijke aangelegenheden dan over randverschijnselen.”
Basisopstelling Leidsche Boys: Besselse, Oomen, Velthuis, Ramirez, Heruer, Spasic, Boekkooi, Kaya, Van Dijk, Van der Hulst, Bol.