woensdag, april 24, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgLeidse bluf van Roodenburg verrast Warmunda in slotfase

Leidse bluf van Roodenburg verrast Warmunda in slotfase

-

Vierde klasse A (zondag) – Je kon er op wachten, de dik verdiende gelijkmaker van de elf van Roodenburg. In de slotminuut bracht de Leidse topscorer Hicham Rahmaoui met zijn derde doelpunt dit seizoen, de 2-2 op het scorebord. Dat werd, ondanks enkele hachelijke extra minuten voor het doel van keeper Arthur van Dam van Warmunda, ook de eindstand op sportpark Noord. Voor het Leidse team was het een prima herstel na de 10-0 nederlaag vorige week tegen koploper Kickers’69. Iedereen met een kloppend hart voor Warmunda dacht echter aan de verkorte cursus ,,Hoe kom ik goed door de laatste tien slotminuten heen?” van de L.O.I. gezien het wedstrijdverloop de laatste twee wedstrijden.

Beide trainers konden niet de elf spelers binnen de krijtlijnen brengen, die ze bij aanvang van het seizoen in gedachten hadden. Alan Campfens van Warmunda, gekomen van het tweede van Ter Leede, moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde nieuwkomers Patrick Kalkema (van Oegstgeest) en Vincent Solleveld (van SJC). Clubman Nouri Essaoui van Roodenburg had voor deze wedstrijd drie A-junioren opgesteld, Aziz Mouchih, Youssef Bardaa en Oussama Ghazal, en zelfs een B-junior, Younes Oulmoudem met ook nog eens aanstormende jeugd op de reservebank. De jonkies voelden zich gelukkig gesteund door hun teamgenoten langs de lijn en op de zittribune.

Een speler uit het tweede van Roodenburg: ,,Essaoui is een echte man van Roodenburg en met het opstellen van deze jeugdspelers geeft hij een duidelijk signaal naar bepaalde selectiespelers over wat wel en niet door hem wordt getolereerd. Maar hij laat ook de eigen jeugd zien dat ze bij onze club kansen krijgen om als de kwaliteit er is voor het eerste uit te komen.”  Bij de zeer gastvrije ontvangst op het sportpark Noord bleek in het gesprek dat hij en vele andere vrijwilligers het belang van de club zien voor de wijk. ,,Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, sprak hij met een glimlach. En uit zijn heldere voorbeelden van wat er op het sportpark gebeurt voor oud(er) en vooral jong(er) bleek ook duidelijk het maatschappelijk belang van Roodenburg. ,,Dan is het zo zonde dat je vaak alleen maar wordt geconfronteerd met de vooroordelen als mensen de naam Roodenburg horen”, aldus de bevlogen vrijwilliger.

Trainer Nouri Essaoui: goud waard voor Roodenburg

Die bevlogenheid was zeker zichtbaar, en vooral hoorbaar, bij trainer Essaoui. Niet alleen oog en oor hebbende voor zijn spelers, maar ook voor de supporters langs de lijn en op de gezellige tribune, corrigeerde hij ongepaste opmerkingen en gedrag. In alles straalde hij het positief coachen uit.

Dan de wedstrijd zelf: in de vierde minuut scoorde Roodenburg spits Naser Essaoui, na een schitterende dieptepass van Bardaa de verrassende 1-0. In de 27e minuut zorgde dezelfde Essaoui bijna voor de 2-0, maar uit de draai schoot hij snoeihard net over. Het was duidelijk dat Warmunda moeite had om de juiste aanpak te vinden. Bij vrije trappen en corners ging verdediger Martijn Zierikzee mee naar voren, maar dat leidde ook niet tot echte kansen. Te veel werd van achteruit de lange bal gehanteerd. De Leidse verdediging had daar geen enkele moeite mee.

Het geheime, zeer snelle, wapen van Warmunda was linksbuiten Niels Dijkstra. Vlak voor rust werd hij na een schitterende passeerbeweging binnen de zestien neergelegd door rechtsback Amine Maatoug wat hem een gele kaart en Warmunda een penalty opleverde. Nadat keeper Yahya Dkhissi de penalty van Bilal el Kourami kon keren, zorgde  Kourami in de rebound wel voor de 1-1.

Er kwam geen winnaar bij donderblauw tegen lichtblauw

De tweede helft bracht alles waarvoor je als supporter naar het voetbalveld gaat:  spelers gaven alles, trainers pasten vijf wissels toe (om het spel te verbeteren, tijd te winnen of om hen tegen zichzelf in bescherming te nemen), gele kaarten waar het veelal om praten ging en vooral spannende momenten. De corners van Warmunda waren zeer gevaarlijk en halverwege de tweede helft schoot de verder onzichtbare spits Ruud Pont met links direct de laag ingeschoten corner van Sjoerd Winkelman in, 1-2. ,,Je zag dat Roodenburg alles op alles ging zetten. Ze haalden kracht uit de kansen die ze kregen”, aldus de prima spelende Zierikzee. In  de 69e minuut werd de gelijkmaker van, weer, Essaoui afgekeurd, omdat hij Warmunda keeper van Dam had aangevallen. Een minuut later scoorde Roodenburg weer, maar de grensrechter had zijn vlag al opgestoken vanwege buitenspel.  Na kort overleg met de scheidsrechter werd ook deze treffer, terecht, afgekeurd.

,,Hij hangt in de lucht”, zo moedigde trainer Essaoui zijn spelers aan. En hij kreeg gelijk, want nadat vlak voor tijd  keeper Dkhissi op de lijn een kopbal keerde was het twee minuten later raak voor Roodenburg. Nadat Warmunda op de lat had geschoten was het aan de andere kant topscorer Rahmaoui die de gelijkmaker en eindstand aantekende:  2-2.

Roodenburg neemt nu een achtste plek in en moet komende week naar Toofan dat vierde staat met maar drie punten meer. Warmunda staat nu elfde en speelt zondag thuis tegen Houtwijk dat nog puntloos onderaan staat. Zierikzee: ,,We hebben diverse nieuwe spelers en een jonge selectie. We gaan er voor om er een goed seizoen van te maken. Dat gaat zeker lukken als de geblesseerde spelers er straks ook weer bij zijn.”

Roodenburg – Warmunda 2-2 (1-1). 4. Essaoui 1-0, 42. El Kourami 1-1, 62. Pont 1-2, 90. Rahmaoui 2-2. Scheidsrechter: Vlek. Toeschouwers: 100.

Roodenburg: Dkhissi, Maatoug (52.Mbarki), Bouda (79. Abdi), Mouchih, Bardaa, Oulmoudem, Ghazal (72. Lakdimi), Rahmaoui, Essaoui, Dahmani, Dinar.

Warmunda: Van Dam, Kortekaas, Zierikzee, Van Winsen, Arnst, Kest, Esman, Winkelman, Pont (89. Thornton), El Kourami (74. Smit), Dijkstra.