Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond op het Wim Mugge Sportpark de titanenstrijd tussen twee Leidse studentenclubs op het programma. Gastheer LSVV ontving het Football Factory van trainer/speler Nino Poulina. LSVV kent tot dusverre een verdienstelijk seizoen en staat stevig in de subtop. Football Factory is bezig aan een wisselvallig seizoen. Goede wedstrijden tegen toppers uit de vierde klasse A worden afgewisseld met mindere resultaten tegen de kleinere broeders. De studentenclash werd beslecht in het voordeel van de equipe van trainer/speler Freek Jansen. LSVV won het duel met 2-0.

LSVV-Football Factory_8677_061215

LSVV startte de wedstrijd fris en fruitig. Binnen een aantal minuten werden er goede kansen gecreëerd. Michiel Ebbing kreeg al vrij snel een kopkans uit een corner van Jansen. Met de nodige moeite werd deze bal weggewerkt door de defensie van de Factory Boys. Kort hierna bracht de lat redding op een inzet van Jansen. De kansen bleven zich opstapelen voor de thuisploeg. Dezelfde Jansen stuurde Ebbing weg die de bal net buiten de zestien binnengleed. De bal ging aan alles en iedereen voorbij en hobbelde richting het doel. Nino Poulina wist op de doellijn de bal weg te werken en zo zijn ploeg van een achterstand te behoeden.

Football Factory had moeite met het verzorgde spel van LSVV op het middenveld en beperkte zich tot verdedigen. In de tegenstoot waren er een aantal kansen voor vleugelaanvaller Gary Person. Immer stond LSVV goalie Tom Waasdorp op de goeie plaats. Het wachten was op de openingsgoal van de thuisploeg.  Op slag van rust viel deze dan ook. Met een splijtende pass werd Erwin Humme weggestuurd. Oog in oog met doelman Rocky Poulina rondde hij koelbloedig af en noteerde de 1-0 ruststand. Een stand die vele malen hoger had kunnen uitvallen voor Jansen en de zijnen. Het ontbrak echter aan de scherpte in de afwerking.

LSVV-Football Factory_8685_061215

In de tweede helft zou Football Factory laten zien dat het zich de kaas niet van het brood wilde laten eten. Met meer inzet en passie werd het middenveld van LSVV vastgezet. Sterker nog, een gelijkmaker hing in de lucht. Jornt Mos schoot maar net naast en Person raakte het zijnet na een goede actie. Aan de andere kant had Jansen de score kunnen verdubbelen door een fout in de defensie van Factory af te straffen. Het vervolg van de tweede helft werd steeds rommeliger. Het spel golfde op en neer maar echte grote kansen vielen er niet meer te noteren. Op eentje na. Person werd weggestuurd vanaf het middenveld en kon alleen op de keeper af. Wederom was de goed keepende Waasdorp op tijd uit zijn goal om ook deze aanval onschadelijk te maken.

LSVV-Football Factory_8655_061215

Middels een slotoffensief probeerde Football Factory er nog wel een slotoffensief uit te persen. De ballen werden in het vijandelijke doelgebied gepompt. Adequaat en bekwaam voorkwam de LSVV-defensie onheil. Kort voor het eind van de wedstrijd stelde de thuisploeg de winst veilig. Ernst van Ruiten werd aan de rechterzijkant vrijgespeeld. Van Ruiten keek goed en zag Poulina te ver voor zijn doel staan. Vanaf een meter of twintig lepelde hij de bal in de touwen. De 2-0 eindstand werd hiermee bepaald. Gezien het groot aantal kansen een terechte uitslag voor de oudste Leidse studentenvereniging. LSVV blijft hierdoor zicht houden op de top in 4A. Football Factory zakt weg uit het linkerrijtje.

LSVV-Football Factory 2-0 (1-0). 43.Humme 1-0, 90.Ernst van Ruiten 2-0. Scheidsrechter: B.Belmkadem

Opstelling LSVV:Tom Waasdorp, Stijn Kalsbeek, Erik van de Haak, Wouter Huisman, Sander Mulder, Miechiel Ebbing (Hubert Meulman), Ernst van Ruiten, Nils de Groot (Alen Stjepanovic),Rick Baarda, Freek Jansen (John Koesveld), Erwin Humme.

Opstelling Football factory: M.M.Poulina, Martijn van den Akker, Gregory Limon, Mark van der Horst (Emmanuel Essel), Marco Hockx, Tim Slingerland, Jornt Mos, Gary Person, Thijs de Jong, Mohammed Naciri (David Bassey Ekefre, Nino Poulina.

LSVV-Football Factory_8634_061215

Foto’s: Hidde de Meij