Vierde klasse A (zaterdag)- Na afgelopen dinsdag had Lugdunum het voor het zeggen in de vierde klasse. Hazerswoudse Boys morste punten bij KSD-Marine en mocht eigenlijk nog tevreden zijn met een gelijkspel. De opdracht voor Lugdunum was luid en duidelijk: vier keer winnen. Dan zou de terugkeer naar de derde klasse na 1 seizoen al een feit zijn. VV Leiden was de eerste en enige serieuze hobbel, althans op papier. Prompt ging het deels mis. In de Leidse Morsch hielden de twee Leidse clubs elkaar in evenwicht: 1-1.

Een gehavend VV Leiden speelde vooral een puike eerste helft ondanks personele problematiek
Een gehavend VV Leiden speelde vooral een puike eerste helft ondanks personele problematiek

 

VV Leiden had de nodige personele problemen, maar wilde vechten voor enige hoop op succes in de strijd om de derde periodetitel. Geen presentjes dus. Zo was van meet af aan ook merkbaar. Lugdunum had wel meer balbezit, maar was onnauwkeurig en bleef lange tijd vrij ongevaarlijk. VV Leiden deelde meer speldenprikken uit. Zo mikte Joeri Devilee een vrije trap over, kopte Bas Middelkoop een keer naast en kon Brahim Lakhal na goed doorzetten geen teamgenoot vinden om af te ronden. Ook Bjorn Siera kreeg nog een kopkans en Rick Boot had wat fraaiers tussen de oren dan zijn uiteindelijke niet geraffineerde lob. Het waren al met al waarschuwingen aan het adres van Lugdunum, dat niet geheel bij de les leek. En dat ondanks het belang van de tweestrijd.

Sven Vinkeles op zijn hoede voor een aanval van Lugdunum
Sven Vinkeles op zijn hoede voor een aanval van Lugdunum

Niet geheel tegen de verhouding in werd het vlak voor rust 1-0. Boot anticipeerde prima op voorbereidend werk van Lakhal. Het was zo ongeveer ook het laatste wapenfeit uit de vrij vlakke eerste helft, waarin VV Leiden blijk gaf van geestdrift en Lugdunum niet oogde als een ware titelkandidaat.

Leroy Brooks kreeg weinig ruimte van de VV Leiden-verdedigers
Leroy Brooks kreeg weinig ruimte van de VV Leiden-verdedigers

Na de rust kwam Lugdunum wel verbeten uit de kleedkamer. VV Leiden werd teruggedrongen, maar kwam er wel uit zodra dat kon. Kevin Wassenaar moest zo een paar keer alert optreden bij uitvallen, maar de kansen kwamen geleidelijk aan meer op naam van de bezoekers. Eerst prikte Tobias Schaafstra naast en werd een puike actie van Leroy Brooks niet op waarde geschat. Na een klein kwartier was het wel raak. Tim de Cler slingerde een hoekschop voor en daar wist Schaafstra, die dit seizoen makkelijk en veel scoort, wel raad mee.

VV Leiden wankelde in de minuten daarna en mocht van geluk spreken dat een inzet van Ozan Isitir voor de doellijn werd weggehaald. Later zocht De Cler het doel te hoog bij een vrije trap, maar werd ook Boot nog een keer gevaarlijk aan de andere kant. De minuten verstreken en Lugdunum kreeg steeds meer haast. De thuisploeg moest vooral tegenhouden, niet in de laatste plaats omdat de wissels op waren en de ingevallen Peter van der Tuin al snel weer moest uitvallen, net als overigens de ook al gemankeerde Sietse Fokkema.

De naar schatting 150 bezoekers leefden nadrukkelijk mee
De naar schatting 150 bezoekers leefden nadrukkelijk mee

Ozan Isitir was kort voor tijd teveel uit op eigen succes en zag Luther Tould over het hoofd. De grootste kansen werden echter bewaard tot de ruim bemeten extra tijd. Eerst werkte Sergio Vrede de bal hoog over, geheel en al in vrijstaande positie. Verdediger Cem Isitir dook ook op rond het vijfmetergebied, maar kreeg de bal ook niet tegen de touwen. Schaafstra kon als laatste Lugdunummer de trekker overhalen, maar dit keer ging de bal via een lichaam tegen de buitenkant van de paal. Zo bleef het na een hectische middag, waar in de slotfase Lugdunum ook nog een strafschop claimde vanwege een handsbal van Lakhal, bij 1-1. VV Leiden blijft zo in de wachtkamer voor de derde periodetitel, maar een gelijkspel werd min of meer gezien als een nederlaag. Dat laatste was nog meer van kracht voor Lugdunum. De beslissing lijkt nu te vallen op de slotdag. Hazerswoudse Boys heeft een punt meer dan de kikkers en het dus nu weer in eigen hand. Op de laatste speeldag wacht de formatie van Manfred van den Bosch nog wel een kluif van formaat. Haagse Hout is dan gastheer.

Sergio Vrede heeft net een enorme kans laten liggen op de 1-2..
Sergio Vrede heeft net een enorme kans laten liggen op de 1-2..

Basisopstelling VV Leiden: Vinkeles, Meijers, B.Middelkoop, Fokkema, Van den Berg, Van Duivenbode, Lakhal, Van Egmond, Siera, Devilee, Boot.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Du Prie, De Cler, Gajadien, Vrede, Tolud, Schaafstra, Brooks, O.Isitir.

Cem Isitir lijkt het zich te beseffen: de titel is toch weer uit handen gegeven..Of...?
Cem Isitir lijkt het zich te beseffen: de titel is toch weer uit handen gegeven..Of…?

Note redactie: Beelden van deze wedstrijd volgen nog, waarbij alvast vermeld moet worden dat de techniek onze cameraman in de eerste helft in de steek heeft gelaten. Excuses daarvoor.