Nacompetitie- Lugdunum is nog één stap verwijderd van een terugkeer naar de derde klasse. Op zich kan PGS/Vogel ook nog promoveren na het 2-2 gelijke spel in Den Haag, maar de Leidenaren bleken in de eerste confrontatie meer in hun mars te hebben. ,,Een rode kaart gooide enkel roet in het eten”, zo meende trainer Henk de Cler.

 
De Cler vervolgend: ,,Met het resultaat ben ik minder tevreden omdat er lange tijd meer in zat, maar als je vlak voor tijd nog achterstaat dan moet je blij zijn met 2-2. Van ons spel kon ik wel blij worden. We waren lange tijd de bovenliggende partij en als we kort na rust de 0-2 maken, hebben ze niets te zeggen. Vervolgens oordeelde de scheidsrechter dat wij met tien man verder moesten. Ik vond dat zwaar overdreven. PGS/Vogel zocht de grenzen op en daar heb ik op zich geen moeite mee. Van ons werd echter beduidend minder getolereerd en dan sta je opeens met tien man en moet je oppassen dat je niet de bietenbrug op gaat.”

Leroy Brooks op avontuur in Den Haag
Leroy Brooks op avontuur in Den Haag

Lugdunum speelde zonder de geschorste Nini Poulina en de om andere redenen afwezigen Ozan Isitir, Sandjai Gajadien en Jerry Matahelumual. Vervolgens raakte Lugdunum na een paar tellen Tim de Cler al kwijt. Vanaf de aftrap ging het mis voor de ex-prof. Broer Henk: ,,Een pass van hem leverde meteen een bovenbeenblessure op. Vermoedelijk een scheurtje dus de kans lijkt verkeken dat hij er volgende week bij is. Voor hem heb ik Youssef ‘Zorro’ Ait Blal gebracht. We gingen wel goed met de tegenslag om moet ik zeggen. Eerst was het even aftasten, maar gaandeweg namen wij het heft in handen en kregen we controle over de wedstrijd. Ze kwamen al twee keer goed weg met inzetten van ons die nipt voor de doellijn werden weggewerkt.”

Tobias Schaafstra ziet een vrije trap in het Haagse doel vliegen
Tobias Schaafstra ziet een vrije trap in het Haagse doel vliegen

Toch kwam Lugdunum op voorsprong. Een vrije trap van Tobias Schaaftsra verschalkte de doelman van de eerste periodekampioen uit 4B. Lugdunum controleerde de wedstrijd en PGS kon daar hooguit fel en opportunistisch spel tegenover zetten. Tot halverwege was er weinig aan de hand voor de bezoekers, die hoe dan ook de derde klasse weer in willen.

 
Na rust kwam die stap dichterbij, maar Luther Tolud kon turend in de ogen van de Haagse doelman niet de 0-2 binnen werken en zodoende Lugdunum in een fauteuil laten plaatsnemen. Daarna kantelde de wedstrijd, niet in de laatste plaats door de scheidsrechter van dienst. Zo meende althans de Leidse trainer. ,,Zijn eerste gele kaart voor rust vond ik al overdreven en dat was in mijn ogen ook aan de orde voor de tweede. Youssef nam een bal verkeerd aan en trachtte dat te corrigeren. Vrij onschuldig allemaal. Voor de scheidsrechter kon het niet door de beugel en dat terwijl ik aan de andere kant wel pittiger overtredingen heb gezien. Ik begreep dat de arbiter ook wel eens oefenduels fluit van PGS. Een beetje raar wel. Maar goed, je doet er allemaal niets aan.”

Doelman Kevin Wassenaar had na de 2-2 twee prima reddingen in huis
Doelman Kevin Wassenaar had na de 2-2 twee prima reddingen in huis

Feit was wel dat Lugdunum de controle verloor en zich tweemaal door de lucht liet verschalken. Op dat moment had de thuisploeg al aanvallend gewisseld. Uit een corner en een scrimmage werd het 1-1 en niet veel later kon Kevin Wassenaar de gang naar het net andermaal maken. Vanuit het niets, zo oordeelde De Cler, was het opeens 2-1 voor de gastheer. ,,In die fase waren we het even kwijt en moesten we de 3-1 voorkomen. Kev pakte gelukkig twee prima ballen, maar we bleken ook in staat om met een man minder de aanval te zoeken. In de slotfase werkte Peter du Prie met een van richting veranderd schot de gelijkmaker binnen. En voor hetzelfde geld maakt Sergio Vrede in de laatste minuut ook nog de 2-3. Al met al kan ik wel leven met dit resultaat gezien het verloop van de wedstrijd. Wel blijft het jammer van die gemiste kans bij 0-1 en de rode kaart. Winst zat er zeker in. We leven met een goed gevoel naar volgende week toe. Dan hebben we ook weer de beschikking over Ozan, Jerry en Sandjai.”

 
Over dat ‘goede gevoel’ sprak ook doelpuntenmaker Du Prie. ,,De stemming in de bus was okay na afloop. Natuurlijk hebben we even in het nauw gezeten met die rode kaart en de 2-1 achterstand, maar we waren ook in staat om onszelf weer terug te knokken naar 2-2. Voor onze achterstand waren we tevens de betere ploeg. Er zit bij ons veel meer voetbal in, terwijl zij het moeten hebben van de lange bal en opportunistisch voetbal.”

Lugdunum verschafte zichzelf een prima uitgangspositie voor de finale van volgende week
Lugdunum verschafte zichzelf een prima uitgangspositie voor de finale van volgende week

Du Prie zorgde met zijn late treffer in elk geval voor een gunstig resultaat richting de terugwedstrijd. ,,De bal ging er wat gelukkig in, maar daarom was die niet minder lekker. Vrede ging goed door en vond mij even buiten de zestien. Ik omspeelde twee man en schoot op het doel. Onderweg werd die bal aangeraakt en zo plofte de gelijkmaker er in.”

De glimlach geeft het misschien al aan: ,,De klus gaat geklaard worden"
De glimlach geeft het misschien al aan: ,,De klus gaat geklaard worden”

Lugdunum heeft volgende week het thuisvoordeel en moet de klus klaren om zodoende het verloren gegane terrein weer terug te winnen. ,,Het is wat Nino al eerder zei op jullie website. We moeten promoveren. Klaar. Als dat niet lukt, vreet ik mijn schoenen op. Ik maak me eerlijk gezegd geen zorgen. Laten we zeggen dat we wat goals voor volgende week hebben bewaard. We gaan de klus klaren.”
Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Du Prie, Brandt, Atif, De Cler, Harleman, Vrede, Tolud, Schaafstra, Brooks.

Foto’s: met dank aan G.du Prie