Vierde klasse A- Vanavond stonden de laatste inhaalduels op het programma in de vierde klasse A. Hazerswoudse Boys kon de kop grijpen en op pole position komen, maar Manfred van den Bosch zag dat zijn ploeg niet voorbij kwam aan middenmoter KSD/Marine. Door de 0-0 aan de Militaire Sportterreinen heeft Lugdunum nog steeds de eerste plaats in handen, maar nu ook, en niet minder belangrijk, sinds tijden de beste papieren om richting de derde klasse te gaan.

Trainer Van den Bosch was uitermate nuchter na afloop van de halve uitglijder van Hazerswoudse Boys. ,,Als er al een ploeg had moeten winnen, was dat KSD/Marine. Zij kwamen een paar keer heel dichtbij een treffer via de counter en wij hebben niet al teveel kansen kunnen creëren. Doelman Joren van Dijk redde ons vooral een keer een kwartier voor tijd en een andere grote kans speelden ze niet goed uit. Even voor tijd kreeg Robin de Ruiter nog wel een kans voor ons, maar helaas zat het er niet in voor de Boys. We misten teveel vaste waarden. De diepgang ontbrak.”

Hazerswoudse Boys verzuimde dus de situatie in eigen handen te houden. ,,Dat is jammer natuurlijk, maar ook bij winst waren we er nog niet geweest. We eindigen met Haagse Hout uit en dat is ook lastig zat. Ik denk dat Lugdunum niets meer gaat verspelen. Nee, ook niet bij VV Leiden zaterdag. Maar als er wat fout moet gaan bij hen dan zou dat wel tegen VV Leiden moeten zijn. Het restantprogramma is makkelijk voor de Leidse ploeg. We moeten nu rekening houden met nacompetitievoetbal. Dat was vooraf ook de doelstelling. Maar ja, de competitie was de kortste weg, zeker gezien het feit dat je in de laatste maand zit. Het is duidelijk dat het geen eenvoudige klus wordt wanneer we straks tegen bijvoorbeeld CVC Reeuwijk of Roodenburg moeten spelen. Maar goed, we gaan proberen eerst vier wedstrijden te winnen. Daarna zien we wel verder. Er staat pas 1 nederlaag op de teller. Dat was tegen Blauw Zwart thuis. Verder hebben we het uitstekend gedaan, dat blijft voor mij staan.”

In de kelder van 4A haalden Leidsche Boys en FC Boshuizen in. Aan de Vliet werd het 2-5 voor de formatie van Charl van Goozen, die daarmee de laatste plaats verliet ten koste van Wilhelmus. De goals van de geel-blauwen kwamen op naam van Hakim Bouchlaf (2), Mo Fathi (2) en Tarek Azzahid (B-junior). Voor de ploeg van Johan Peper scoorden Kay Oudenaarden en Ali Bouda.  FC Boshuizen heeft nu negen punten, een punt meer dan Wilhelmus. Leidsche Boys bleef steken op elf punten.