Lugdunum is op dit moment koploper in de vierde klasse A. De groenhemden streven ernaar zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse. Of dat lukt of niet, de Leidenaars zullen het sowieso moeten gaan stellen zonder Nino Poulina. De routinier wordt coach bij Football Factory. ,,Ik ben toe aan een volgende stap”, meent hij.

Roel Gielkens (bestuurslid), Pieter van Schie en Nino Poulina waren het snel eens
Roel Gielkens (bestuurslid), Pieter van Schie en Nino Poulina waren het snel eens

De 36-jarige Poulina, die afgelopen zaterdag tegen KSD-Marine zijn tiende competitietreffer liet aantekenen, stopt niet met voetballen omdat hij het bij zijn club niet meer naar zijn zin zou hebben. ,,Integendeel, we hebben een hele leuke groep. En het gaat ook lekker. We hebben best veel kwaliteiten. We hopen dat de concurrentie een misstapje maakt, zodat wij kunnen promoveren. Maar die derde klasse is voor mij echt geen uitdaging meer. Die ken ik ondertussen wel. Ik heb al vaak genoeg op dat niveau gespeeld. En alhoewel ik het nog goed kan bijbenen, is het tijd voor een volgende stap. Vorig jaar heb ik de B1 van Lugdunum getraind en dat is me toen heel goed bevallen. We werden trouwens ook kampioen. Ik ben de cursus TC 3 gaan doen en die heb ik nu bijna afgerond.”

Met dat diploma in de hand gaat Poulina, in het dagelijks leven controleur binnenwateren bij de gemeente Den Haag, straks dus aan de slag bij Football Factory. ,,In het verleden heb ik er al gespeeld. Sterker nog, ik ben een van de medeoprichters. Pieter van Schie, mijn broer Rocky en ik zijn gestart met de club. Mijn voorlopige doelstelling is om van Football Factory een stabiele vierdeklasser te maken. Ik ben ook wel bezig met een aantal spelers om die naar de club te halen, maar ik heb begrepen dat 80% van de leden uit studenten moet bestaan. En dat maakt het er niet eenvoudiger op. Het is in elk geval niet de bedoeling dat ikzelf weer ga spelen.”

Nino Poulina wil met Football Factory stabiele vierdeklasser worden. De band is er al, zo te zien.
Nino Poulina wil met Football Factory stabiele vierdeklasser worden. De band is er al, zo te zien.

Poulina ziet de klus bij de studentenvereniging als het begin van een trainerscarrière. ,,Ik ben absoluut ambitieus. Komend seizoen heb ik het erg druk. Naast m’n werk en het trainerschap moet ik ook steeds mijn zoon Jaydon naar ADO Den Haag brengen. Het jaar erna wordt hij door ADO met een busje opgehaald en heb ik meer tijd. Dan wil ik beginnen met de cursus TC 2. Maar goed, eerst maar eens zien hoe het bij Football Factory gaat lopen.”