HomeDerde klasseLugdunumLugdunum verspeelt winst in slotfase

Lugdunum verspeelt winst in slotfase

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Qua kansen hebben we een punt gestolen”, gaf Hazerswoudse Boys trainer Manfred van den Bosch na afloop ruiterlijk toe na de teleurstellende topper tussen Lugdunum en Hazerswoudse Boys.

Aanvoerder Jeffrey Kastelein van de Boys kreeg in de 89e minuut het speeltuig vanuit een betwiste ingooi (grensrechter Buitendijk wist het niet) voor zijn schietgrage voeten en joeg de bal , de enige kans van de gasten in de 90 minuten stijf in de kruising. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg alsnog een punt en de mannen van Lugdunum trainer Henk de Cler een flinke kater.

Lugdunum heerste lange tijd, maar kwam toch niet tot winst

De equipe van de Cler kon het puntenverlies louter en alleen zichzelf aanrekenen.De gastheren, die Tim de Cler moesten missen wegens een wedstrijd in het buitenland met de oud-internationals, had in de eerste helft ruim afstand moeten nemen van de koploper maar bleef steken op de snelle openingstreffer.

De wedstrijd die het predicaat topper nimmer verdiende, daarvoor speelden de bezoekers met name in de eerste helft te pover, werd in de zesde minuut open gebroken door de goed spelende Leroy Brooks. De sterke aanvaller slalomde vrijwel ongehinderd door de nog slapende verdediging  en schoot hard en laag in de verste hoek de 1-0 binnen.

Leroy Brooks heeft de score geopend namens de kikkers

Toch waren het de bezoekers die de eerste speldenprik uitdeelden daarvoor uit een snelle omschakeling. De goed meevoetballende links achter Nabil Atif moest naar rechts overkomen om erger te voorkomen.

De thuisclub had vervolgens geen kind aan de zwak acterende koploper, maar wist zich geen raad met de kansen die de ploeg creëerde. Cem Isitir schoot na een kwartier snoeihard centimeters naast de kruising uit een goedlopende combinatie. Niet veel later bleek de uitblinkende doelman Joren van Dijk bij een hoekschop een te grote sta in de weg te zijn voor de Leidenaren. De Boys doelman groeide in de wedstrijd en toonde dat nogmaals na een snelle counter van de groen-witten, waar Jeremiah Matahelumual de bal breed paste op Brooks die hard en laag inschoot, maar waar alweer  de doelman een zeker doelpunt in de weg stond.

De gasten moesten zich beperken tot tegenhouden en stelde pas na een half uur Lugdunum  doelman Kevin Wassenaar op de proef . De ploeg van de Cler ging slordig om met de mogelijkheden door het maken van de verkeerde keuzes. Zo ging in de 36e minuut Luther Tolud voor eigen succes en schoot van dertig meter op het doel,  terwijl drie medespelers waren meegekomen, die er beter voor stonden.

De Hazerswoudse defensie had de handen vol aan Leroy Brooks

De Cler : ,,Dit is in deze belangrijke wedstrijd te vaak voorgekomen, daar zijn wij kennelijk toch niet slim genoeg in of we zien het gewoonweg niet.” Op slag van rust braken de bezoekers gevaarlijk uit, de voorzet van Ruben Windhorst belandde boven op de lat. Het waren de twee enige wapenfeiten van de zwart-witte Hazerswoudenaren in de eerste rondgang.

Na rust bracht De Cler na een lange blessureperiode de weer herstelde Edmund Sergio Vrede  in de ploeg voor Matahelumual. Er veranderde weinig aan het speelbeeld, alhoewel de gastheren wat brutaler openden. Aanvoerder Nino Poulina kreeg een vaste bewaker en was beduidend minder dominant dan in de eerste helft.Het speelpeil werd er niet beter op terwijl de gastheren bleven weigeren om de 2-0 te maken.

Zo kon in de 68e minuut doelman Van Dijk nog net een vingertop krijgen tussen de kopbal van de Vrede , en redde hij knap op een uitstekend schot van de dit keer tegenvallende Tolud. Ook Peter du Prie moest toezien hoe de uitstekende doelman in een reflex redding bracht op zijn inzet. Hazerswoudse Boys wilde wel maar konden gewoonweg niet.De ploeg van trainer Van den Bosch leek met de kleine 1-0 niet ontevreden te zijn.

De Cler haalde in de 78e minuut het ijzersterke centrale duo Henkie Brandt en Du Prie uit elkaar en bracht Khalid Maayad binnen de lijnen. Toen brak de fatale 89e minuut aan voor de Leidenaren waarin de gelijkmaker viel. De ploeg zette nog even aan om alsnog de zege te pakken, maar de uitblinkende Hazerswoudse Boys-doelman was deze middag nauwelijks te kloppen. Aanvoerder Poulina zat er na afloop helemaal doorheen . ,,Het was zeker geen beste  wedstrijd vandaag, maar er zat veel meer in voor ons. Hier ben ik doodziek van. Gezien de kansen hadden we de drie punten moeten pakken, een compliment voor de  jongens, ze hebben er kei -en keihard voor gewerkt, zuur dat het niet gelukt is, maar de afspraak was dat we niet zouden verliezen dus is er nog niets verloren.”

De titelrace is nog in volle gang, VVSB doet nadrukkelijk mee na de puntendeling in Leiden

Score zonder één echte kans is ook knap stelde trainer de Cler ietwat cynisch vast na afloop, maar zocht het teleurstellende resultaat toch echt bij zijn ploeg, en de doelman van  Hazerswoudse Boys.

,,Die keeper heeft die gasten op de been gehouden. We hebben veel te vaak in deze wedstrijd de verkeerde keuzes gemaakt, als we de kansen  goed hadden uitgespeeld was er ook voor deze keeper geen houden aan geweest.”

Opstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Cem Isitir,  Henkie Brandt,  Nabil Atif,  Khalid Maayad,  Nino Poulina,  Peter du Prie, Luther Tolud,  Leroy Brooks, Ozan Isitir, Marco Harleman.

Foto’s: met dank aan G.du Prie