Vierde klasse A (zaterdag)- Een duel in de onderste regionen van de kelder van het zaterdag amateurvoetbal. Waar gaat het allemaal om. Om de eer, om geen laatste te worden? Degradatie is toch niet aan de orde. ,,Dat willen wij zeker niet”, is Mats Vinges vastberaden. Wij blijven omhoog kijken en willen zoveel mogelijk punten bij elkaar sprokkelen.” De sprokkeltocht uit bij Wilhelmus leverde in ieder geval drie punten op.

,,Het was geen hoogstaand duel”, bekent Vinges eerlijk. Maar dat mag men ook niet verwachten op dit niveau. Toch was hij tevreden over de uitslag. ,,Natuurlijk had het nog beter gekund maar het gaat zeker goed komen. Veel kansen waren er niet maar de ene goal van Ali Bouda, tien minuten voor tijd, was voldoende voor de overwinning. Wij hebben niet echt veel kansen weg gegeven en daarom lijkt mij dat de zege terecht was”, is de visie van de man die een halve wedstrijd speelde en niet helemaal tevreden was over zijn eigen spel. ,,Het kan natuurlijk altijd beter”, biechtte hij eerlijk op. ,,Maar de trainer van Wilhelmus kwam na afloop naar mij toe en zei dat ik het goed had gedaan”, klinkt het met prettige ondertoon.

Vintges had het idee dat er bij Wilhelmus een aantal spelers ontbraken die er in het eerste treffen wel bij waren. Deze wedstrijd werd destijds ook door de Vlietbewoners met 1-0 gewonnen. Het was nu wederom een duel waarin strijd werd geleverd. ,,Het was niet gemeen, al vielen er aan beide kanten wel een paar gele kaarten. Maar verder was het een faire wedstrijd”, in de ogen van de Leidsche Boy. Echte uitblinkers kon hij niet aan wijzen. ,,Het was eigenlijk een collectieve prestatie”, blikt hij terug op de nipt gewonnen pot.

De Boys krijgen nog een aantal mogelijkheden om zich verder omhoog te werken. KSD/Marine en Wassenaar zijn de eerst volgende opponenten die op bezoek komen aan de Vliet. Twee duels in het naderende paasweekeinde. ,,Van Wassenaar moeten we ook kunnen winnen”, klinkt het opportunistisch. En waarom ook niet? Leidsche Boys is nu twaalfde met onder meer drie overwinningen op de teller.