In de zaterdag vierde klasse A gaat vv Leiden alles op alles zetten om hoger te eindigen dan de zesde plek die de afgelopen twee seizoenen werd behaald. Met 44 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 75-42 was vv Leiden een stevige middenmoter maar met de komst van vijf spelers van GHC en vier van DoCoS is de selectie in de breedte sterker geworden.

Trainer Maurice Jansen, voor het derde jaar trainer van het vlaggenschip: ,,Dat doelsaldo komt natuurlijk door de uitoverwinningen op Oosterheem (3-11) en Wilhelmus (1-10). Wie ze er dit seizoen in gaat schieten nu spits Peter van der Tuin is gestopt, moeten we  maar zien. Voor ons team is het belangrijk om minder naïef dan vorig seizoen de strijd aan te gaan. Het moet stabieler worden en met deze selectie heb ik daar het volste vertrouwen in.”

Voor de beker werd er gewonnen van SV Warmunda (3-0) en nipt verloren van de Leidse zusterverenigingen FC Rijnland (0-2) en Roodenburg (1-2). Jansen: ,,Maar die uitslagen zeggen me niet zoveel. Het gaat erom dat we deze wedstrijden goed hebben kunnen benutten om duidelijke lijnen uit te zetten. We zijn vijf weken geleden met de training gestart en we hebben, laat ik het afkloppen, een fitte selectie. Met die nieuwe jongens is er ook een gezonde concurrentie in de selectie. Dus we zijn klaar voor de start van de competitie op zaterdag 5 september thuis tegen het Haagse VUC.”

In de vierde klasse A komt Jansen tot zijn geluk vele bekende clubs tegen met een hoog Leids- of Bollenstreekgehalte. Wat te denken van Boshuizen, LSVV’70 (de degradant van vorig seizoen), Football Factory, Leidsche Boys, Roodenburg, UDO en VVSB?

,,We kijken zeker uit naar die Leidse derby’s, altijd een genot om elkaar te treffen. Dan weten we zeker dat bij die voetbalpotjes er bij onze thuiswedstrijden meer dan honderd toeschouwers langs de voetbalhekken staan. Zo is de tweede competitiewedstrijd al die schitterende derby uit tegen Roodenburg.” Daarbij is vv Leiden ook een echte familieclub en moeten ze het nu nog vooral hebben van de jongste jeugd. Zo hebben ze nog geen teams bij de junioren A en B. ,,Maar op de langere termijn komen deze eigen spelers er zeker aan”, aldus de enthousiaste Jansen.

Jansen bleef dus bij vv Leiden en per jaar wordt bekeken of besloten om door te gaan of niet. Jansen: ,,De focus ligt wat ons betreft dit seizoen echt op de prestatie. In de vierde klasse heb je altijd een bovenste groep die elkaar niet veel ontloopt. En daar willen we dit seizoen een echte rol in spelen. Vorig jaar lieten we juist tegen de bovenste clubs teveel punten onnodig liggen. We knallen er direct in en gaan zeker op voor het eerste periodekampioenschap. Een plekje in de nacompetitie moet zeker te halen zijn met deze spelersgroep.”

Jansen wordt voor het eerst bijgestaan door oud-spits Van der Tuin die de klus van assistent-trainer heeft opgepakt. Aan dit bevlogen trainersduo zal het zeker niet liggen en ze kijken uit naar de eerste balomwenteling van het lederen monster zaterdag 5 september. Jansen: ,,Voor dit seizoen mogen we met deze selectie de lat best hoog leggen.”

Gekomen: Martijn Wansink (Warmunda), Melvin Dieke (DoCoS), Danny Sjaardema (DoCoS), Sander van der Post (HVZ), Roman Donders (GHC), Vincent Donders (GHC), Marco van Schie (GHC), Angelo van Heusden (GHC), Lars Vijn (GHC), Yannick van der Meel (DoCoS) en Michael Heppener (DoCoS). Vertrokken: Peter van der Tuin (gestopt), Bas van de Berg (Lugdunum) en Marcel Onvlee (lager elftal).