Vierde klasse A (zondag)- Er lijkt een frisse wind te waaien door de zondagselectie van de zondagtak van Leidsche Boys. Met een paar nieuwe spelers en een nieuwe trainer in de persoon van Ronald Mink is er een ander elan in de groep.

,,Elkaar positief coachen, strijdlust en voetbal over de grond waren onze sterke punten vandaag”, vertelde uitblinker Regilio Pinas na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Oosterheem. ,,We waren zo veel beter vandaag. De rust in gaan met 3-0 voor had gekund en misschien wel gemoeten.”

Hier overdreef de sterke middenvelder absoluut niet. Het eerste kwartier leek het of Oosterheem de gelijke was van de Boys, maar na een kwartiertje waren de Leidenaren de dominante ploeg. En dat bleven ze. Kansen konden niet uitblijven, sterker nog, ze waren er te over. Leidsche Boys faalde echter jammerlijk in de afwerking. Marco Spasic stond alleen voor de keeper, maar schoof de bal naast. Later schoot hij nog eens te slap in om de 1-0 te laten aantekenen. Robin Holverda en Ricardo Heruer kregen eveneens dotten van mogelijkheden, maar kregen de bal niet tegen de touwen.

,,Geduld, houd de rust, de goals komen wel”, coachte Mink zijn mannen. Daar had hij zeker een punt. Leidsche Boys was oppermachtig en keeper Jan-Willem Bessele had werkelijk geen enkele redding hoeven te verrichten in de eerste helft. ,,Toch, bromde Pinas na afloop, moet je uitkijken. Stel je staat na een uur nog op 0-0, dan zul je zien dat ze bij een uitval scoren. De 1-0 was zowel terecht als een bevrijding.”

Dat doelpunt kwam van de voet van Holverda, die een pass van Bas Peper koeltjes afrondde.  Van zijn voet kwam ook de 2-0 die de doorslag gaf. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0 door Pinas, die de verdedigers van zich afschudde en de keeper volledig kansloos liet door de uiterste hoek te kiezen. Met die eindstand waren de bezoekers vermoedelijk gelukkiger dan de gastheren. Een veel grotere nederlaag is Oosterheem bespaard gebleven.

De Leidenaren konden terug kijken op een prima wedstrijd. Holverda  mag dan de goals verzorgd hebben, er waren meer opvallende spelers. De eerder gememoreerde Pinas is een absolute aanwinst met zijn spelinzicht en fysieke kracht. Heruer, net terug van een operatie, bikkelde op het middenveld en Spasic mag dan kansen onbenut hebben gelaten, hij was wel een plaag voor de verdediging van Oosterheem. ,,Er stond vandaag een team”, bevestigde Pinas nog eens. ,,Als we dit vasthouden kunnen we ver komen dit jaar. De top drie acht ik haalbaar.” Dat zou zo maar kunnen gezien de wedstrijd tegen het kansloze Oosterheem.

Leidsche Boys-Oosterheem: 3-0 (0-0). 60. Holverda 1-0, 78. Holverda 2-0, 84. Pinas 3-0.

Leidsche Boys: Bessele, Wassenaar (85. Van Duyl), Van Es, Van der Meer (70. Koolen), Peper, Redel, Heruer, Spasic, Holverda (80. De Wolf), Pinas, Boultram.

Oosterheem: Khaleel, Jafar, Elhilio, Aljumaily (75. Al Attar), Assad, Allamy, Khaleefah (Nasser), Ahmed, Saad, Albitar (46. Al Turky), Alchalgie.