Vierde klasse A (zaterdag)- vv Leiden heeft de midweekse ontmoeting met sv Wassenaar overtuigend gewonnen: 6-3. Met die uitslag werden de bezoekers nog gespaard, maar de vreugde in het Leidse kamp was er niet minder om. Invaller en maker van het zesde doelpunt Michael Heppener: ,,Voor de stand doen we prima zaken, maar de versnaperingen zullen ook nog lekkerder smaken de komende dagen.”

De thuisploeg greep al snel de macht en binnen negen minuten was het tweemaal raak door spits Roman Donders. De ploeg van Maurice Jansen liet de teugels nauwelijks vieren en stond halverwege al met 4-0 voor. Na Donders scoorde ook Erik Bakker tweemaal, waarvan eenmaal vanaf de stip. Kort na rust werd het 5-0 door Ricky Boot en Heppener vond ook het net nadat de gasten iets terug hadden gedaan. Roland Middelkoop scoorde nog in eigen doel en de Wassenaarders kwamen uiteindelijk terug tot een marge van drie goals.

Heppener: ,,Dat laatste is wel jammer, want het had ook zomaar 7-1 kunnen zijn en dat oogt toch anders. Maar voor het overige hebben we vrijwel de gehele wedstrijd gedomineerd en we zijn geen moment in de problemen geweest. Zij gaven aan dat ze vier basisspelers misten, maar dat zegt me niet zoveel. Wij speelden gewoon lekker vrijuit en konden alles doen en laten. Het team begint steeds sterker te worden en dat geeft vertrouwen mee naar de rest van deze competitie.”

vv Leiden rukte door de zege op naar een gedeelde eerste plaats, hoewel het ongeslagen Haagse Hout nog wel een wedstrijd heeft open staan. Dit tegen Wilhelmus, een hele zwakke broeder in deze afdeling. Heppener: ,,In elk geval staan we er bij en houden we druk op Haagse Hout en Blauw Zwart. We scoren makkelijk en zitten al boven de vier goals per wedstrijd. In de breedte zit het wel snor met deze selectie. Er is meer concurrentie en soms moet je je opofferen voor het team. Het is wel jammer dat Melvin Dieke binnenkort voor drie maanden naar Australië gaat. Ik had hem er liever bijgehouden, want hij scoort elke week een ruime voldoende. Aan de andere kant kan Sietse (Fokkema, red.) ook op die positie spelen en hoeven we niet meteen in de problemen te komen wanneer er jongens wegvallen.”

De van DoCoS overgekomen Heppener, die bij een corner de 6-1 inknikte bij de tweede paal, ziet een hoge klassering wel zitten. ,,We hebben een leuk team. Er zijn jongens van GHC en DoCoS overgekomen en daardoor is de keus groter voor de trainer. We moeten nu veel meer in staat zijn om van de betere ploegen te winnen in deze afdeling. We moeten gaan voor het hoogst haalbare. Dat zit er gewoon in. We gaan nu even nagenieten en uiteraard feest vieren. We hebben in principe afgesproken bij de Nieuwe Rijn. Daar is het altijd beregezellig en we kunnen er nu extra van genieten. Het is duidelijk dat je in die drukte niet bij elkaar zal kunnen blijven, maar het is belangrijker dat we tussen de lijnen bij elkaar blijven. En dat ziet er gewoon goed uit.”

Opstelling vv Leiden: Vinkeles, Van Schie (Heppener), Sjaardema, Dieke (Fokkema), Schreuder, R.Middelkoop, Van Egmond, Devilee, Boot, Donders (Lakhal), Bakker.