Vierde klasse A (zaterdag)- Lugdunum en Hazerswoudse Boys maakten geen fout, zoals te verwachten viel op de voorlaatste speeldag. De ploeg van Manfred van den Bosch schoof Warmunda met 5-0 gedecideerd aan de kant, terwijl de groenwitten geen spaan heel lieten van Leidsche Boys (10-1). De beslissing valt nu op de slotdag. Hazerswoudse Boys verdedigt dan een punt voorsprong en reist af naar Haagse Hout. Lugdunum gaat op bezoek bij Wilhelmus.

Lugdunum LB 2 mei deel 1

Keeper Colin Oudenaarden van Leidsche Boys had zich de wedstrijd tegen Lugdunum heel anders voorgesteld. Het is namelijk geen pretje als je als keeper 10 x de bal uit het net moet halen. ,,Het ging in die eerste helft best wel aardig. Natuurlijk heeft Lugdunum heel wat meer kwaliteiten dan wij. Maar een ruststand van 2-0 is best aanvaardbaar. De wedstrijd begon daarentegen tamelijk stroef, maar toen de wedstrijd uiteindelijk begon te lopen kreeg ik veel werk te doen. Als dan bij die stand de rust aanbreekt heb je nog hoop om er iets van te kunnen maken. Maar dan krijg je kort na rust een strafschop tegen na een ongelukkige handsbal van een van de verdedigers. Na het benutten van die strafschop zakte opeens het hele team weg en werd het vrij baan voor de Kikkers. Dat viel me zwaar tegen van mijn team. Je zou denken dat je dan als team alles op alles gaat zetten om verder groot onheil te voorkomen, maar dat gebeurde niet en daarmee zijn die tien doelpunten te verklaren. Extra zuur was dat ik na afloop complimenten kreeg van de tegenstander dat ik zo goed gekeept had. Daar koop je helemaal niets voor als je nagaat dat mijn team in totaal in deze competitie al 122 doelpunten tegen heeft en daar ben ik dan de keeper van. Om alles te vergeten ga ik straks met mijn vriendin een hapje eten. Dan wordt het misschien toch nog een leuk weekend.”

Schijn bedriegt...het scorebord kon de dubbele cijfers niet aan
Schijn bedriegt…het scorebord kon de dubbele cijfers niet aan

De stemming bij de overwinnaars was na afloop wat anders. Ondanks de grote overwinning vond middenvelder Peter du Prie dat er niet echt een juichstemming was. ,,Daar was de wedstrijd te mager voor en beslist niet hoogstaand. We konden in die eerste helft de kansen niet afmaken. Wij waren aan het aanvallen en zij waren alleen maar bezig met tegenhouden. Het verschil in voetballend vermogen is in deze klasse tussen de top en de 4 onderste ploegen te groot. Bij ons leeft voornamelijk de wedstrijd van volgende week tegen laagvlieger Wilhelmus. Wat doet Hazerswoudse Boys volgende week tegen Haagse Hout dat maar één puntje meer heeft dan wij? Dus volgende week of kampioen worden of we gaan het via de nacompetitie proberen.”

Du Prie vervolgend: ,,En dan hebben we ook nog het dispuut met de KNVB, hoewel daar zoals het er nu naar uitziet niets meer te halen valt (zie onze website,red.). Hoe dan ook; we moeten volgende week winnen en hopen op averij van Hazerswoudse Boys. Dan zijn we er maar vanaf.”
Trainer Henk de Cler wilde aan het lopende voorval ook nog wel wat toevoegen. ,,Het schijnt dat de KNVB nu weer een andere lezing heeft gestuurd m.b.t. de schorsing van Marco Harleman. En dat moeten wij allemaal maar begrijpen en goedkeuren? Men weet van elkaar niet waar ze mee bezig zijn. Sowieso valt het mij op dat Lugdunum al diverse keren exorbitant lange schorsingen heeft gekregen dit seizoen. Er klopt iets niet en dat wordt in elk geval nog uitgezocht door de club. Als we in ons recht staan dan vechten we het weer aan. Het zal waarschijnlijk niet helpen, maar het er bij laten zitten is geen optie.”

De doelpuntenmakers aan Lugdunum-kant waren dit keer: Tobias Schaafstra (4), Luther Tould (2), Ozan Isitir, Peter du Prie, Youssef Ait Blal en Khalid Maayad. Piet Ruddock verschalkte de doelman van de nummer twee, voor wat het waard was.

Lugdunum LB 2 mei deel 2