Jan Wansink (Warmunda,za): ,,Het is goed zo”

Er is een einde aan het bestaan van de zaterdagtak van Warmunda gekomen. Toen trainer Jan Wansink van dit besluit op de hoogte werd gebracht streden irritatie en pijn de eerste weken om voorrang. Als snel volgde berusting en het besluit om zijn humeur er niet door te laten bederven.

 
Wansink ziet graag het positieve van mensen en zaken. ,,Zo gaat het nu eenmaal en het heeft geen zin daar lang bij stil te staan. Warmunda kiest de zondag als speerpunt. En voor ons is het einde verhaal. Jammer natuurlijk, want we hebben als team een leuk seizoen gedraaid en dat vind ik heel belangrijk. Ik denk dat de plek waarop we nu zijn geëindigd , de achtste, wel de plek is waar we thuishoren. Je kunt zeggen dat we ,,the best of the rest” waren. KSD en de ploegen die daarboven staan waren te goed voor ons. Dat is wel logisch als je naar de samenstelling van ons team kijkt. We hebben vier of vijf junioren ingepast. Dat waren jongens die soms al een wedstrijd hadden gespeeld en dan bij ons nog eens aan de bak moesten. Logisch dat je dan kracht tekort komt tegen geroutineerde teams.”

 
Tevreden is Wansink over het voetbaltechnische aspect: ,,Dat werd naarmate het seizoen vorderde steeds beter. Logisch, Steef van Es en ik hadden te maken met een heel leergierige groep die dingen snel oppikte. In de wedstrijd tegen vv Leiden heb ik misschien wel het beste Warmunda van het seizoen gezien. Ja, het was een 1-0 nederlaag, maar gezien het veldspel in de strijdlust was een beter resultaat zeker verdiend geweest. Ook in de oefenwedstrijd tegen FC Rijnland lieten we zien dat we voetballend echt ons mannetje wel stonden.”

 
Als er een beste wedstrijd is, dan is er ook een slechtste geweest. ,,Ik heb,” zo gaat Wansink verder, ,,een slecht gevoel over de match tegen KSD. We begonnen met elf man, maar er vielen er al snel twee uit vanwege blessures. Dan speel je met negen man tegen een uitstekend voetballend KSD. Dat was niet leuk.”

 
Na drie seizoenen zit het trainerschap bij Warmunda voor Wansink. Na een 13de en tiende plaats werd de positie op de ranglijst nu dus verbeterd naar plaats acht. ,,Ik heb het tot het einde met veel plezier gedaan. Behalve trainer ben ik ook een clubman. Na een training ben ik niet de eerste die het terrein afrijdt. Als het nodig is sta ik bijvoorbeeld ook achter de bar. Je moet je verantwoording niet alleen voelen voor je selectie denk ik, maar voor de hele vereniging.” Wansink weet niet of hij volgend jaar weer voor een groep voetballers komt te staan: ,,Er speelt momenteel niets. Wat ik na de zomer ga doen is nog onduidelijk. Wel wil ik graag wat doen samen met Steef. We hebben deze groep gebracht tot de grenzen van hun kunnen. Daar kunnen we tevreden mee zijn. Dat we noodgedwongen stoppen is jammer. Aan alles komt echter een eind. Het is goed zo.”

 
De cijfers van Warmunda over het seizoen 2014-2015

 
Totaalstand: 24-22-37-71 (8e)
Resultaten thuis: 12-13-24-34 (9e)
Resultaten uit: 12-9-13-37 (9e)
Grootste thuisoverwinning: Leidsche Boys (11-1)
Grootste thuisnederlaag: KSD (0-8)
Grootste uitoverwinning: Leidsche Boys, Wilhelmus en Oosterheem (1-3)
Grootste uitnederlaag: VVSB (8-1)
Laatste thuisoverwinning: Oosterheem (2-1, 9 mei)
Laatste thuisnederlaag: Lugdunum (2-6, 21 februari)
Laatste uitoverwinning: Leidsche Boys (1-3, 28 februari)
Laatste uitnederlaag: Hazerswoudse Boys (5-0, 2 mei)