In de voetsporen treden van de bijkans legendarische Pieter van Schie lijkt voor een buitenstaander geen benijdenswaardige zaak. Nino Paulina, die deze edele taak op zich neemt, bekijkt het allemaal wat nuchterder: ,,Zo had ik het niet eens bekeken. Ik word gewoon speler/trainer bij Football Factory en that’s it.

Vervolgend: ,,Ik kijk vooruit naar het komende seizoen en heb daar ideeën over. Het verleden is geweest en ik wil sommige zaken anders. Dat heb ik tijdens de gesprekken met het bestuur aangegeven. We willen van Football Factory een stabiele middenmoter maken. Het wordt meer prestatievoetbal ja. Wil je in aanmerking komen voor de selectie van het eerste? Prima! Graag zelfs, maar dan moet je wel trainen. Sla je die over, dan sta je er naast. Laat je je te weinig zien op de training, dan ga je lekker maar in het tweede ballen. Die regels lijken mij aan duidelijkheid weinig te wensen over laten. Ik heb de luxe uit een grote groep jongens te kunnen kiezen. Natuurlijk zijn we een paar spelers kwijt geraakt, maar daar staat de komst van maar liefst elf nieuwe voetballers tegenover. Van sommigen weet ik wat ze kunnen; anderen heb ik op de training aan het werk gezien. Ik hoop en denk dat we het elke tegenstander moeilijk gaan maken.”

Na 21 jaar gevoetbald te hebben op diverse niveaus en bij verschillende clubs lijkt Poulina de man die een realistische inschatting kan maken. Hij is blijkbaar ook een man in wie men vertrouwen heeft gezien het feit dat een achttal spelers van Lugdunum, UVS en Roodenburg de overstap naar Football Factory gemaakt hebben. De club kan zich opmaken voor de nodige derby’s.

,,Vijf Leidse ploegen in de afdeling! Geweldig leuk. Dat zijn de wedstrijden die je absoluut niet wilt verliezen. Ik snap ook wel dat het de studenten in ons team weinig zal zeggen, maar voor de anderen zijn het wedstrijden waar je naar uitkijkt.”

Gevraagd naar zijn kampioenskandidaat in de afdeling noemt Poulina zonder aarzelen VVSB. ,,Noem ze wat mij betreft gerust de torenhoge favoriet. Het is een fysiek stevige ploeg die zelden door de ondergrens zakt. Ik las dat ze hun elftal nagenoeg bij elkaar hebben kunnen houden. Noteer ze maar voor de nummer een positie.”

Het bekertoernooi is voor de weer met zijn broer Rocky verenigde Nino een gelegenheid om zijn team te testen en is zeker geen podium om te presteren.

,,Het is hier mijn eerste jaar, we hebben een heel grote selectie waaronder veel nieuwkomers én we wachten nog op het aansluiten van vakantiegangers. De bekerwedstrijden zijn wat mij betreft een ideale gelegenheid om door te selecteren. Verwacht dus geen knallende uitslagen. Ik hoop dat we het in de competitie wel kunnen waarmaken.”

Football Factory trapt op de eerste speldag af bij FC Boshuizen, dat toch weer verder is gegaan met de zaterdagtak. Daarna komt nieuwkomer UDO op bezoek bij Poulina en de zijnen. Football Factory verloor de eerste bekerwedstrijd tegen Nieuwkoop overigens met 1-4, maar daar lag en ligt Poulina dus geenszins wakker van.

Football Factory
Gekomen: Nino Poulina (Lugdunum, trainer), Henk van der Weijden (Lugdunum), Kay Labrie (Lugdunum), Tim Slingerland (Lugdunum), Mitchel van der Kwaak (Lugdunum), Gregory Limon (UVS), Nigel van Otten (UVS), Dave van Otten (UVS), Marco Hocks (Roodenburg), Floris Hooghiemstra (ASC Waterwijk), David Efekre (onbekend)
Vertrokken: Pieter van Schie (gestopt), Kotaro Machida (Japan), Jason Choi (Australië), Enrico Boccocini (Duitsland), Andrea Nesti (Italië)