8 mei 2015- Gisteren plaatste onze redactie onderstaande bericht. Hedenmorgen bereikte ons het nieuws dat NSV’46 door de KNVB in staat van beschuldiging is gesteld m.b.t. het opstellen van Sjoerd Tuithof. De KNVB wacht nu op een verweerschrift van de desbetreffende club. Komende woensdag, 13 mei, wordt een uitspraak verwacht. Morgen wordt de laatste speeldag ‘gewoon’ afgewerkt. De kans bestaat derhalve dat alle beslissingen in deze klasse pas volgende week woensdag bekend zullen worden. Wordt andermaal vervolgd.

7 mei 2015- Vierde klasse C (zaterdag)- NSV’46 werd afgelopen zaterdag kampioen door NiTA op 3-3 te houden. Daardoor konden zowel NiTA als Woubrugge niet meer over het puntenaantal komen van de ploeg uit Noorden. Ondertussen is de titel van NSV’46 op losse schroeven komen te staan en wordt er gewacht op een uitspraak van de KNVB. Dit alles omdat NSV’46 een verdediger zou hebben opgesteld, die in de week hiervoor een rode kaart had gekregen tegen uitgerekend Woubrugge (1-1). Dit zou betekenen dat NSV’46 de regels heeft overtreden.

Een woordvoerder van Woubrugge: ,,Wij keken de beelden terug van NSV’46 tegen NiTA en toen viel het ons op dat die speler ‘gewoon’ mee deed, terwijl hij tegen ons een rode kaart heeft gekregen van scheidsrechter Kortekaas vanwege natrappen. Daarop hebben we contact gezocht met de betreffende arbiter en die gaf ons aan dat hij die avond de gegevens heeft doorgestuurd via Sportlink, maar dat dit niet lukte. Vervolgens heeft hij die maandag (27 april, red.) de KNVB gebeld om aan te geven dat Sportlink niet geheel naar behoren werkte. Dat werd bevestigd vanuit de zijde van de KNVB. De scheidsrechter heeft de rode kaart van de betreffende speler doorgegeven en de KNVB zou het verder gaan onderzoeken. In elk geval is het zo dat een speler die een rode kaart heeft gekregen niet de volgende wedstrijd mag spelen. Een rode kaart levert al gauw drie of meer wedstrijden schorsingen op. NSV’46 heeft de administratie ook terug ontvangen en gezien dat de speler niet vermeld was, maar zij hadden beter moeten weten. Het is derhalve logisch dat Woubrugge en ook NiTA hiervan melding hebben gemaakt. Normaliter staat hier een straf op van drie minpunten en de wedstrijd zal over gespeeld moeten worden.”

Mocht dat het geval zijn, een beslissing wordt vandaag of morgen verwacht, dan staat 4C weer op zijn kop en zou Woubrugge alsnog kampioen kunnen worden. ,,Wij spelen zaterdag onze laatste wedstrijd tegen Sportief thuis. Wij waren van plan om wat spelers rust te gunnen vanwege blessures, dit met het oog op de nacompetitie waarvoor wij ons geplaatst hebben. Maar ja, dit kan de rollen volledig omdraaien en als de KNVB ons in het gelijk stelt dan zouden we dus opeens wel kampioen kunnen worden. Dan moeten we dus wel volle bak spelen. In elk geval staan wij honderd procent achter onze zienswijze. Dit gaat nog een flinke staart geven.”

Wordt vervolgd…