Vierde klasse A (zondag)- Pas drie punten hebben, de koploper op bezoek krijgen, met 2-0 voor staan met nog tien minuten op de klok, kansen krijgen op meer en vervolgens moeten toezien dat na het laatste fluitsignaal neoncijfers 2-2 aangeven. Het overkwam Warmunda, dat twee punten meer dan onnodig weggooide.

Vooraf stond de teller bij Escamp op negen punten. Voorafgaand aan het weekend eigenlijk nog op twaalf, maar j.l. vrijdag werd bekend dat sv Wassenaar zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Eerder wonnen de Hagenezen met 1-7 van die omnivereniging en dus vervalt die uitslag. Warmunda had eenmaal feest kunnen vieren en dus was het voor de ploeg van Alan Campfens zaak om in elk geval niet te verliezen om zo al vroegtijdig een verrekijker nodig te hebben. Winst had vanzelfsprekend de voorkeur, te meer omdat Warmunda dit seizoen meer wil dan een weinig rond dobberen in de vierde klasse.

Dit alles ingegeven door een aantal versterkingen en een ambitieuze trainer met visie op het spelletje. In de voorbije weken echter morste Warmunda de nodige punten en kwam de ploeg uit Warmond niet altijd even overtuigend over. De reden daarvoor was verklaarbaar. Juist nieuwelingen en sterkhouders als Vincent Solleveld en Patrick Kalkema haakten af met blessures.

Het was dus de grote vraag vooraf hoe Warmunda zich zou houden tegen een topper uit deze klasse. In een eerdere ontmoeting zette Kickers’69, een zekere titelkandidaat, de blauwwitten ruimschoots te kijk. In de eerste helft kwam het antwoord al snel bovendrijven. Warmunda speelde met vechtlust en passie en deed geen moment onder voor het fletse gezelschap uit Den Haag. Al in de eerste minuut schrok Bilal el Kouradi van de plotselinge vrijheid, anders was het binnen een ommezwaai 1-0 geweest.

Wie dacht dat dit een voorbode was van een regen aan kansen kwam bedrogen uit. Warmunda was zonder meer dreigender, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Pas in de vijfentwintigste minuut kreeg Arthur van Dam het eerste gevaarlijke schot te verwerken van Serkan Kilic, samen met Turan Beyaz vormgevers bij Escamp. Kilic was zeven minuten later nog eens gevaarlijk, maar Van Dam redde op deze inzet. Het leverde wel een botsing op met de paal, maar Van Dam toonde zich niet van chocolade.

Doelman Van Dam moet even worden opgelapt na een botsing met de paal, maar kan gelukkig voor Warmunda verder
Doelman Van Dam moet even worden opgelapt na een botsing met de paal, maar kan verder

Warmunda bleef al met al de bovenliggende partij en dat werd in de achtendertigste minuut beloond. Een vrije trap van El Kourami belandde vanaf rechts achtterin het strafschopgebied waar Sjoerd Winkelman de bal kon opvangen. Met een overtuigende knal klopte hij Lasjer Can. Winkelman, sterk spelend, deed daarmee het Warmondse geloof toenemen dat deze horde te nemen zou zijn.

Na de thee won de wedstrijd aan amusementswaarde. Escamp ging meer voetballen als een ploeg die bovenin meedraait, maar de thuisploeg ging mee en  bleef prima op de been. In verdedigend opzicht werd nauwelijks wat weggegeven en met name Ruud Pont en Vasco Esman sleurden aan de voorkant of hun leven ervan afhing. Exemplarisch was dat Pont, eenmaal bij 2-0 en leeggespeeld, in rap tempo naar de kant kwam. Dit tot onbegrip van Campfens, die meende dat Pont het best rustig aan mocht doen op dat moment. Aan de andere kant werd een speler gewisseld die kennelijk maar niet van het veld wilde en dat terwijl zijn ploeg toch echt achter stond.

Bilal el Kourami wisselde sterke en zwakke momenten met elkaar af en schoot een strafschop binnen
Bilal el Kourami wisselde sterke en zwakke momenten met elkaar af en schoot een strafschop binnen

Zoals gezegd was het ondertussen 2-0. Niels Dijkstra, dit keer tamelijk onzichtbaar, snelde er nu wel eens vandoor en leek op jacht naar een voorzet. Verdediger Ramazan Tekten trok evenwel aan de noodrem en scheidsrechter Korbee besloot de bal op de stip te leggen. Daarnaast kreeg de rechtsback zijn tweede gele kaart. El Kourami had geen moeite om Can vanaf elfmeter te kloppen.

Sjoerd Winkelman, maker van de 1-0, speelde een sterke pot
Sjoerd Winkelman, maker van de 1-0, speelde een sterke pot

Escamp had daarvoor wel aan de deur gestaan bij Van Dam, maar de sluitpost bokste diverse ballen weg, gooide zich een paar keer in de baan van het schot of werd in het vijfmetergebied geassisteerd door de zich uit de naad werkende defensie.

De klok liep door en er leek geen vuiltje aan de weg voor de tweede Warmondse zege. In de laatste tien minuten en extra tijd ging het echter alsnog fout. Eerst liet Van Dam zich verrassen door een vrije trap van Beyaz, die wellicht gekeerd had kunnen worden. De aansluitingstreffer werd gevolgd door een grote kans voor El Kourami. De Warmondse nummer tien had de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal, waarschijnlijk door vermoeidheid, naast. In een andere situatie speelde de gastheer een vier-tegen-twee-situatie onnauwkeurig uit en dus leefde Escamp nog steeds. In de negenstige minuut gebeurde het welhaast onmogelijke. Kilic kreeg teveel vrijheid en prikte alsnog de 2-2 binnen tot treurnis van de ploeg die zichzelf zwaar tekort had gedaan.

Een speler van Escamp, hier vlak voor tijd, lijkt zich gewonnen te geven
Een speler van Escamp, hier vlak voor tijd, lijkt zich gewonnen te geven

In de extra tijd kreeg invaller Imad Drissi ook nog een rode kaart, maar de tijd was tekort voor het aangeslagen Warmunda om alsnog de 3-2 binnen te werken en daardoor te krijgen waar het recht op had. Hoewel de teleurstelling groot was, moet ook worden gesteld dat Warmunda in staat lijkt te zijn om dit seizoen kleur op de wangen te krijgen. Als iedereen aan boord is en het geloof toeneemt dat er wat kan opbloeien, moet Warmunda in staat zijn om menige tegenstander wel te kloppen. Dat dit nu niet gebeurde was eigenlijk een klein wonder.

Opstelling Warmunda: Van Dam, Kortekaas, Zierikzee, Van Winsen, Arnst, Kest, El Kourami, Winkelman, Esman, Pont (75.Hassani), Dijkstra.

Het koppel Alan Campfens (voorgrond) en Martin de Louw kon het niet bevatten..
Het koppel Alan Campfens (voorgrond) en Martin de Louw kon het niet bevatten..

 

Beluister hier de podcast met trainer Alan Campfens:

Op onze app is nog een vraaggesprek met Tim Kortekaas te beluisteren!!