Vierde klasse – Hazerswoudse Boys werd kampioen in 4A door Haagse Hout met 0-1 te kloppen, dit na een meer dan enerverende middag. De ploeg van Manfred van den Bosch won slechts vijf wedstrijden niet en kwam tot 61 punten. Lugdunum gaat de nacompetitie in en voor alle andere regioclubs zat het seizoen er voor de laatste wedstrijddag al op in deze klasse.

 
Vierde klasse A- Lugdunum koesterde nog hoop op de slotdag. De kikkers moesten zelf winnen en hopen op een hapering bij Hazerswoudse Boys. Lugdunum won zelf eenvoudig van Wilhelmus met 0-6, maar de gelijkmaker van Haagse Hout bleef uit tegen Hazerswoudse Boys, de bezoekers hadden vroeg in de wedstrijd al gescoord, en dus resteert de nacompetitie voor Henk de Cler en de zijnen. Voor de Leidse ploeg scoorden Nino Poulina (2), Tobias Schaafstra, Khalid Maayad, Sandjai Gangadin en Mitchell van der Kwaak. Lugdunum gaat nu de degens kruisen met Maasdijk, dat een periodetitel pakte in 4B. Het eerste duel staat gepland op 16 mei en een week later kan Lugdunum de klus klaren in Leiden.

 
VV Leiden eindigde op de zesde plaats, kort achter Blauw Zwart. De twee ploegen kwamen op de laatste speeldag tegen elkaar uit in Wassenaar. VV Leiden trok aan het langste eind en daar waren ze bij Haagse Hout heel blij me, want die ploeg speelt nu nacompetitievoetbal. Blauw Zwart en VV Leiden zijn klaar voor de moeite. Voor de ploeg van Maurice Jansen troffen Joeri Devilee (0-1) en Brahim Lakhal (1-2) de roos.

 
Warmunda voegde op de valreep nog drie punten toe aan het totaal. In eigen huis werd Oosterheem met 2-1 verslagen. Voor de ploeg van Jan Wansink scoorden Dirk Leenen en Peter Wansink. Het was tevens het laatste optreden van de zaterdagtak van Warmunda. De club besloot enkele maanden terug om volgend seizoen enkel verder te gaan met een versterkte zondagselectie. De zaterdagtak eindigde als achtste met 22 punten uit 24 wedstrijden. Plaats zeven was wel heel ver weg. KSD is daar terug te vinden met 41 punten, nadat verrassend van VVSB werd gewonnen (3-2). Die ploeg had zich al geplaatst voor de nacompetitie, waarin het Oegstgeest treft.

 
Het Leidse onderonsje tussen Leidsche Boys en Football Factory eindigde in een 3-2 zege voor de ploeg van Johan Peper, die voor de laatste keer op de bank zat aan de Vliet. Halverwege was het 2-0 voor de gastheer, maar via twee keer Mo Naciri (tweemaal een penalty, red.) werd het weer gelijk. Pal voor tijd ging Leidsche Boys alsnog met de zege aan de haal. Leidsche Boys kwam daarmee tot op drie punten van de ploeg van Pieter van Schie. Football Factory werd tiende, Leidsche Boys elfde. Niet in de laatste plaats omdat vorige week FC Boshuizen uit de competitie werd gezet door de KNVB vanwege twee keer niet komen opdagen.

 
Vierde klasse C- Woubrugge sloot het seizoen af met een benauwde 5-4 overwinning op Sportief, een tegenstander waar eerder nog met 3-0 van werd verloren. De ploeg van Arie van Duijn kende aanvankelijk geen problemen met de bezoekers en bij 4-0 leek het halverwege wel beslist. Ties Meijer scoorde het eerste en derde doelpunt, terwijl Joris van der Hoorn en Menno van der Ley het kwartet aan doelpunten volmaakte. Even na rust deed Sportief iets terug, maar kort daarop schoot Chris Verhoef zijn ploeg naar de 5-1. Van Duijn dacht rustig achterover te kunnen leunen, maar zag tot zijn ontsteltenis dat zijn ploeg volledig in elkaar klapte. ,,Kort voor tijd werd het 5-4 en toen heb ik wel zitten zweten, ja. We wilden hoe dan ook met winst afsluiten. Er werd heel veel tijd bij getrokken en ik was erg opgelucht toen het eenmaal klaar was.”

 
Van Duijn had op de ranglijst eigenlijk niets meer te winnen (een nacompetitieplaats was al binnen,red), totdat afgelopen week duidelijk werd dat NSV’46 in de fout is gegaan met het opstellen van een geschorste speler (zie verslaggeving eerder in de week, red.). NSV’46 werd kampioen, maar het verhaal krijgt nog een flinke staart. De KNVB heeft de ploeg uit Noorden in staat van beschuldiging gesteld en dat zou kunnen betekenen dat de club meerdere punten in mindering krijgt. Van Duijn daarover: ,,Ik wil er eigenlijk niet teveel over kwijt. Het ligt bij de KNVB. We wachten de uitspraak woensdag af, maar ik ga er vanuit dat wij alsnog de titel toegewezen krijgen. Ik snap niet dat NSV’46 het risico heeft genomen. Ze hadden moeten weten dat je na een rode kaart een week eerder niet kan meespelen in het volgende duel. Dat is simpelweg naïef. Je kunt Woubrugge niet kwalijk nemen dat wij naar de spelregels wijzen. Ik zeg: laten we woensdag verder praten.”