Vierde klasse A (zondag)- Het gaat crescendo met de zondagtak van Leidsche Boys. Zondagmiddag werd er gewonnen van SVH (1-0, zie verslag) en daardoor behield de ploeg van Ronald Mink de tweede plaats achter Kickers’69. De trainer gaf na afloop aan trots te zijn dat zijn ploeg zo lekker draait. ,,Het schijnt al vijftien jaar geleden te zijn dat de club zo hoog staat.”

Hoewel de overwinning werd gekoesterd, was het onderwerp van gesprek evenwel van geheel andere aard. Mink gaf vorig seizoen zijn taken tussentijds uit handen bij FC Rijnland en nam even afstand van het trainerschap. Eind vorig seizoen liet hij zich echter verleiden om bij Leidsche Boys aan de slag te gaan. Enigszins opmerkelijk gezien het feit dat FC Rijnland de club is van zijn hart. Mink werd aan de Vliet met open armen ontvangen, maar kreeg de lastige taak om een team te smeden. Tal van spelers waren immers vertrokken en de zondagtak leek op sterven na dood. Mink kreeg het voor elkaar om weer een representatief team bij elkaar te brengen en vier maanden later draait het als een dolle.

Tot zover niets mis mee natuurlijk. Maar, de relatie tussen Leidsche Boys en Mink zal aan het einde van deze maand worden verbroken. Dat vraagt om uitleg. ,,Mijn beslissing heeft niets te maken met Leidsche Boys. Sterker nog; ik heb het waanzinnig naar mijn zin en ik ben apetrots op de groep. We hebben van niets iets gemaakt en dat geeft een goed gevoel. Ik leg mijn functie echter neer om andere redenen. Ik heb de voorbije maanden pure roofbouw op mezelf gepleegd en ik kan dat niet meer opbrengen. Twee weken geleden heb ik het bestuur aangegeven dat ik voor mezelf kies. Dat wil zeggen dat ik moet kiezen voor mijn privéleven en mijn werk. De cursus die ik volgde om de juiste papieren te hebben om op de bank te zitten heb ik stil gezet. En daarnaast stop ik als trainer.”

Ronald Mink

Het bestuur van Leidsche Boys was onaangenaam verrast, maar begreep de beweegredenen van de bevlogen trainer. Ook de spelersgroep is ondertussen op de hoogte en zijn vertrek werd niet bepaald met gejuich ontvangen. ,,Het doet mij ook pijn om tot deze keuzes te komen, maar voor mezelf is het beter zo. Ik was zes dagen in de week aan het rennen en vliegen en dat maakte dat ik op zaterdagavond volledig uitgeteld was. Dat kan een tijdje goed gaan, maar ik voelde me er niet prettig meer bij. Dus heb ik knopen doorgehakt voor mijn eigen lijfsbehoud. Het lijkt me duidelijk dat het privéleven er nooit onder mag lijden.”

Mink wordt gebeld pal na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen SVH en de sfeer aan de Vliet is dubbel. De tweede plaats wordt gekoesterd en het voelt haast ongewoon om zo hoog te staan. Aan de andere kant wordt er stevig gebaald over het vertrek van Mink. ,,Ze hebben gevraagd of ik er nog eens over na wil denken, maar mijn besluit staat vast. Het doet me zeker wat dat er teleurstelling is. Die is er ook bij de supporters.  De oudgedienden hier kijken weer naar de stand en hebben me er op gewezen hoe goed we het doen. Zo verwend zijn ze hier niet geweest. Het maakt het extra moeilijk, maar het kan voor mij gewoonweg niet anders. FC Rijnland zit in mijn hart en dat weten ze hier ook. Toch heb ik hier ook een geweldige tijd meegemaakt. Volgende week ben ik voor het laatst bij een competitiewedstrijd betrokken. We gaan naar de koploper. Het zou mooi zijn als we een goed resultaat kunnen neerzetten, maar de missie is nu al geslaagd. En ik weet zeker dat de club weer een trainer aanstelt die verder kan met deze groep. Als de jongens gewoon hetzelfde blijven doen en de inzet blijft onveranderd groot dan maak ik me geen zorgen over aanhoudende goede tijden bij deze club. Na Kickers’69 ben ik nog bij de ZijlCup eind december georganiseerd door Roodenburg en daarna gaat het vizier op andere zaken.”