,,Natuurlijk is het wennen bij een nieuwe club”, meldt Ronald Mink. ,,Natuurlijk is Leidsche Boys een echte club uit mijn stad net als Rijnland waar ik eerder werkte, maar je werkt met nieuwe jongens, een nieuw bestuur en op een nieuwe accommodatie. Ik ben er ook niet zomaar ingestapt toen ze me vroegen. Als ik een groep had gehad van pakweg veertien man, dan was ik er niet eens aan begonnen. Na gesprekken met diverse jongens staat er nu een selectie van achttien man. Daar moet je een seizoen mee kunnen spelen.”
Onder alle perikelen van het afgelopen jaar staat een dikke streep. ,,Geweest is geweest”, gaat Mink verder. ,,Ik heb met wat jongens erover gesproken en er zijn afspraken gemaakt. We komen er niet op terug; niet op de afspraken en niet op wat er gebeurd is. Er staat een punt achter.”
De nieuwe trainer- voorheen min of meer getrouwd met FC Rijnland en nog steeds de club die in zijn hart zit- bespeurt een heel positieve beleving in de groep: ,,Op de training zie ik veertien of vijftien man met volle inzet bezig. Een paar zijn nog op vakantie en dus hebben we een heel hoge opkomst.” Met een grijns: ,,We hebben een paar nieuwe jongens die uit vriendenteams komen en nu weer prestatief gaan ballen. Ja, die trainingen met alleen een partijtje kunnen vergeten. Ze moeten aan de bak en dat valt niet altijd mee.”
Niet alleen over de opkomst spreekt de trainer zijn tevredenheid uit, ook over de kwaliteit mag hij niet klagen. ,,In elke linie heb ik een goede kracht staan. Een meer dan betrouwbare keeper is altijd goud voor een trainer. Een spits die een heel jaar staat waar hij moet staan en de goaltjes meepakt zorgt gewoon voor de punten. Met zulke gasten erbij kunnen we zomaar hoog in het linker rijtje staan. Tuurlijk, die uitspraak komt vroeg, maar de wil is er bij de jongens en bij mij. Het plezier is er in ieder geval.”
Leidsche Boys is ingedeeld in een klasse waar nog wel wat volstrekt onbekende clubs en Haagse verenigingen hun opwachting zullen maken. Mink daarover: ,,Confrontaties tussen Haagse en Leidse clubs hebben in het verleden wel eens een extra lading gekregen. Ik zeg altijd maar “Koppie gebruiken en gewoon voetballen.” Daar zijn met de jongens, net als over andere zaken, duidelijke afspraken over gemaakt. Dat gaan we dit seizoen dan ook doen. Lekker echt voetballen en geen lange rossen richting de spits. Ik heb er zin in.”
Leidsche Boys komt uit onze regio enkel Roodenburg, Warmunda en Kickers’69 tegen. Er wordt gestart op het eigen sportpark tegen Oosterheem uit Zoetermeer. Twee weken later pakken de mannen uit Leiden-Noord de fiets al voor een bezoek aan Mink en de zijnen. Leidsche Boys ving vorig seizoen aan met een 4-2 zege op Moordrecht.

 

Leidsche Boys en de overschrijvingen:
Gekomen: Bas Peper (Leidsche Boys,za), Stefan van der Meer, Sanders Redel, Carlos Wolf, Trigilio Pinas (allen eigen gelederen), Jeroen Kooker (FC Lisse), Ronald Mink (trainer, FC Rijnland), Joshua van Haarlem (VV Leiden), Rida Mkaddem (Roodenburg), Daiman Streur (DoCoS), Yarie van Duul (DoCoS)
Vertrokken: Jan de Groot (FC Rijnland), Jeffrey van Dijk (FC Rijnland), Ronald Boekooi (FC Rijnland), Tavin van der Hulst (Meerburg), Leo Ramirez (FC Rijnland)