Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond er een ware stadsderby op het programma in de vierde klasse A. Roodenburg ontving op Sportpark Noord stadsgenoot vv Leiden. In het bekertoernooi hadden beide ploegen elkaar recentelijk al ontmoet en Roodenburg ging toen met een zwaarbevochten 1-2 winst aan de haal. Ook dit weekend bleken de mannen van trainer Henk Buyn te sterk. De uit de derde klasse gedegradeerde equipe won het rommelige duel met 3-1.

Aanvankelijk kwam vv Leiden goed uit de startblokken. Met verzorgd voetbal werden aanvallers Joeri Devilee, Erik Bakker en Marco van Schie veelvuldig gezocht. Toch was het Roodenburg dat na pakweg een kwartier spelen het duel overnam en de slag met name op het middenveld meer en meer won. Dit resulteerde dan ook in de openingsgoal van de ploeg uit Leiden Noord. De sterk spelende Ricardo Bekooy dribbelde door de defensie van vv Leiden. Met een pass op maat wist hij Chafik Ochan te bereiken. Zijn slappe schot belandde gelukkigerwijs wel in de touwen achter Leiden doelman Sven Vinkeles.

Amper van de schrik bekomen kon dezelfde Vinkeles nog geen minuut later de bal wederom uit net vissen. Roodenburg aanvoerder Jeroen van Hooidonk stoomde op en met een bekeken schot vanaf een meter of 20 werkte hij de bal achter de te ver uitgekomen Vinkeles. Kort hierop probeerde vv Leiden wat terug te doen via Bakker. Zijn inzet ging net voorlangs. Hierna ging Roodenburg op jacht om de voorsprong te vergroten. Abdel Elbaroudi, Bekooy en Carlo Arnoldus zagen inzetten gestopt worden of over cq naast gaan. Kort voor de theepauze deed vv Leiden op dat moment tegen de verhoudingen iets terug. Roman Donders werd goed weggestuurd, omspeelde Roodenburg keeper Mike Armitage en plaatste de bal in de verre hoek. Verdediger Robby van der Blom probeerde de bal nog uit de doelmond te verwijderen maar onfortuinlijk voor hem trof hij zijn eigen doel. Zo vond vv Leiden de aansluitingstreffer en werd de ruststand vastgesteld op 2-1.

Na de onderbreking kreeg Elbaroudi meteen een dot van een kans. Hij kreeg de bal echter niet goed onder controle om de trekker te kunnen overhalen. Hierna was de titanenstrijd ronduit rommelig te noemen. Beide ploegen hanteerde de lange bal en van verzorgd voetbal was geen sprake meer. Het leverde wat kleine kansen op voor Roodenburg maar ook voor vv Leiden. Danny Sjaardema van de Morschkwartier bewoners kreeg wellicht de grootste kans uit een vrije trap enkele centimeters buiten het strafschopgebied. Hij zeg zijn inzet hoog over gaan.

Het laatste deel van de wedstrijd besloot Leiden trainer Jansen om twee spitsen in te zetten om op die manier de gelijkmaker af te dwingen. Dit leverde dan ook een aantal hachelijke momenten op voor het doel van sluitpost Armitage maar het doelpunt bleef uit. Sterker nog, matchwinner Van Hooidonk schoot Roodenburg kort voor tijd in veilige haven. Uit een vrije trap vanaf de rechterzijkant besloot hij de bal niet in de zestien te pompen, maar direct op doel te schieten. Een verstandige keuze zo bleek want zijn schot trof in de korte hoek doel. Daarbij moet gezegd worden dat Leiden keeper Vinkeles er volkomen naast zat. Zo trok de ploeg van Buyn de winst over de streep en is de ploeg uit Noord gedeeld koploper met Haagse Hout, dat uit bij VUC met 0-6 wist te winnen. Volgende week staat er voor de zwartblauwen dan ook een ware kraker op het programma als de Leidenaren in een uitwedstrijd aantreden tegen de Haagse ploeg. Nu al een wedstrijd om naar uit te kijken.

Roodenburg-vv Leiden 3-1 (2-1).14.Ochan 1-0, 15.Van Hooidonk (2-0), 42.Van der Blom e.d (2-1), 87. Van Hooidonk (3-1). Scheidsrechter: M.Maurits. Toeschouwers: 150.

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Robby van der Blom (Walid Belkhir), Mike Smit, Daniel Fleuren, Derk Hachmang, Carlo Arnoldus, Ricardo Bekooy, Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Zakaria Bardaa), Abdel Elbaroudi (Gloire Kalangu), Chafik Ochan

Opstelling vv Leiden: Sven Vinkeles, Michael Heppener, Sietse Fokkema, Danny Sjaardema, Wesley Schreuder, Roland Middelkoop (Mitchell Hage), Roman Donders, Emiel van Duivenbode, Joeri Devilee, Marco van Schie (Yannick van der Meel), Erik Bakker (Sebastiaan Middelkoop)

Note redactie: van en over deze wedstrijd volgen nog tv-beelden en interviews