Vierde klasse A (zondag)- Nouri Essaoui, trainer van Roodenburg, reageert laconiek na de late nederlaag tegen Leidsche Boys. ,,In mijn ogen was het een typische 0-0 wedstrijd. Er werd door beide partijen slecht gevoetbald en bijzonder weinig gecreëerd. Toevalsvoetbal zou ik willen zeggen.”

Vervolgend: ,,Als er een kansje kwam was dat niet via een uitgespeelde aanval maar omdat een bal via een been of rug voor iemand zijn voeten viel of een bal van de tegenpartij zomaar in de voeten kreeg. Uiteindelijk wint Leidsche Boys en ja, die dingen gebeuren. Misschien kun je het wat gelukkig noemen. Een volgende keer zijn wij het die een voordeeltje meepikken. Geen paniek bij ons hoor. We waren al heel tevreden met de twee zeges en een punt had zeker gekund vandaag. Ik werk met een heerlijke groep en de jongens waren ook niet kapot van de nederlaag. Volgende week weer nieuwe kansen.”

Essaoui vond het vanzelfsprekend bijzonder jammer dat hij vandaag niet kon beschikken over zijn twee vaste spitsen: ,,Een aderlating. Waarom zou ik daar over liegen? We hebben vandaag naar vermogen gespeeld en kregen laat in de wedstrijd ook controle over het middenveld. Punten heeft het niet opgeleverd helaas, maar het seizoen is nog lang De eerste periode kijken we het aan, daarna gaan we doelen stellen.”

Matchwinnaar Ricardo Heruer kijkt vanzelfsprekend met plezier terug op de wedstrijd. ,,Terecht gewonnen denk ik. Qua veldspel waren we net even beter en dat leverde ook wat meer kansen op. Het doelpunt was geen daverende knal in de bovenhoek, maar een zaak van rustig bekijken. Ik kon de bal aannemen en rustig in de hoek plaatsen. Maakt allemaal niet uit: we revancheerden ons van de erbarmelijke wedstrijd van vorige week tegen Escamp. Vooral Chris Wassenaar en Stefan van der Meer speelden vandaag ijzersterk. We hebben ervoor gewerkt en we waren tenminste weer het team dat voor elkaar werkte. Dat was ook een groot winstpunt vandaag. Nu draai je lekker mee. Houtwijk volgende week mag echt geen probleem zijn. Dat lijkt toch wel een heel zwak team te zijn. Dat staan we op negen uit vier en dat is goed op weg naar de top drie uiteindelijk. Dat is wat mij betreft een haalbaar doel. Thuis alles winnen en je komt heel ver.”

Op de ranglijst hebben beide teams nu zes punten uit drie ontmoetingen. De Leidse ploegen hebben daarmee een achterstand op Escamp en Kickers’69 van drie punten. Delfia vergaarde zeven punten. Leiden Noord en Zuid-West spreken vooralsnog een woordje mee.