Vierde klasse A (zondag)- Dat de ploeg van Cees de Roode in zwaar weer blijft verkeren na het treffen met Altior is een open deur. Nadat de sleutelstedenaren eerder punten (2) in mindering kregen na een gestaakt duel, was het zondagmiddag helaas weer raak. In het begin van de wedstrijd kwam Roodenburg nog goed op voorsprong, maar al snel werd het spel slechter. De irritaties en frustraties liepen hoog op na een aantal beslissingen van de arbiter. Het duel werd uiteindelijk gestaakt bij een 1-2 achterstand. Na een toegekende strafschop aan Altior en een rode kaart voor de Leidse doelman.

Aanvankelijk begon de wedstrijd goed met leuk attractief voetbal. De geplaagde ploeg uit Leiden kon in de eerste minuten van de wedstrijd fraai en behendig voetbal etaleren. Al na één minuut spelen, lag de bal in het mandje. Na een vrije trap vanuit de ‘tweede lijn’ kon Roodenburg middels een kopgoal vroeg op voorsprong komen, waarbij overigens enige hulp nodig was van de opponent.

Ten gevolge van de goal gingen de Roodenburgers vrijuit spelen. Dit resulteerde in verzorgd combinatiespel. De eerste helft werden de mannen van Altior van het kastje naar de muur gestuurd. Het goede spel resulteerde uiteindelijk ook in een aantal kansen. Na eerst twee schoten op de paal, ontstond de grootste kans voor de mannen uit Leiden-Noord in de 40e minuut. De nummer 10 van Roodenburg, Farid Madil, kon in een een-op-een duel met de keeper niet winnend uit de strijd komen en hij plaatste de naast het doel.

Geheel tegen de verhouding in kwam Altior, ondanks het slechte spel, toch nog op gelijke hoogte met Roodenburg. Een slecht genomen corner van Altior werd door keeper Yahya Dkhissi niet goed verwerkt. De bal belandde, na een carambole in het strafschopgebied, in de voeten van de tegenstander waardoor van dichtbij de gelijkmaker kon worden opgetekend.

In tegenstelling tot de eerste helft, kreeg de wedstrijd in de tweede helft een heel ander spelbeeld. De ploeg uit Langeraar tapte duidelijk uit een ander ‘vaatje’ en ditmaal was het Roodenburg dat voortdurend achter de bal aanliep. Tot ontzetting van  trainer De Roode, kwam Altior al vroeg in de tweede helft (50e min.) op een op dat moment verdiende voorsprong. Roodenburg was het immers geheel en al kwijt.

Na de voorsprong werd de wedstrijd onvriendelijker, voornamelijk door het gedrag van spelers van de thuisploeg. Nadat Mimoun Rahou een gele kaart kreeg (57e min.) na aanmerkingen op de leiding kon Rahou zijn emoties moeilijk in bedwang houden. Na veelvuldige waarschuwingen van  de scheidsrechter bleef Rahou zijn verontwaardiging uiten. Dit vond de scheidsrechter uiteindelijk aanleiding om Rahou een rode kaart te geven.

De rode kaart van Rahou zou de inleiding van een vervelende middag worden. Want amper vijf minuten na de rode kaart zag de scheidsrechter opnieuw aanleiding om naar de achterzak te grijpen. Dit keer was de reden voor de rode kaart een fout van de keeper, Yahya Dkhissi. Na een uitbraak van Altior zag de keeper geen andere uitweg dan de speler neer te halen in eigen strafschopgebied. De overtreding kwam hem op een uitsluiting te staan en Altior mocht een penalty gaan nemen, zodat de voorsprong verder kon worden uitgebreid.

Die strafschop zou uiteindelijk nooit genomen worden. Aanleiding hiervoor was het niet te tolereren gedrag van een aantal spelers van Roodenburg richting de scheidsrechter. Na meerdere waarschuwingen te hebben gegeven, vond de arbiter het genoeg. De wedstrijd werd gestaakt en zou niet meer worden voortgezet.

Het is helaas niet voor het eerst dat er schermutselingen ontstaan op sportpark Leiden-Noord. Op de site van de KNVB valt te lezen GWT (gestaakt wegens tuchtzaak). Dit betekent dat de kwestie zal worden besproken door de KNVB en dat er een gepaste straf zal worden opgelegd. Of de wedstrijd nog wordt uitgespeeld is onduidelijk. Een zware straf aan het adres van de Leidse club valt niet uit te sluiten, aangezien de zondagtak al ‘op scherp’ stond bij de KNVB.