Afgelopen zondag werd het treffen tussen Roodenburg en Altior in de tweede helft gestaakt bij een stand van 1-2 en een te nemen strafschop voor de bezoekers. De emoties waren ondertussen te hoog opgelopen volgens de scheidsrechter van dienst en hij besloot om voortijdig af te blazen vanwege een onbehaaglijk gevoel aangaande incorrect gedrag van enkele spelers van de thuisclub.

Roodenburg stond al onder toezicht van de KNVB vanwege eerdere incidenten en dus hielden diverse volgers rekening met sancties voor de zondagtak van de Leidse club. Het bestuur van Roodenburg besloot eerder deze week contact op te nemen met de KNVB aangaande de gebeurtenissen van afgelopen zondag en had ondertussen intern bepaald dat de resterende wedstrijden, twaalf in getal, zullen worden gespeeld met een aangepast team.

Voorzitter Raymond Keur legt uit: ,,In goed overleg met de KNVB hebben we besloten om het dus over een andere boeg te gooien, omdat de club niet gebaat is bij incidenten. We laten even in het midden waar de waarheid ligt, maar in elk geval willen we de competitie afmaken en hebben we ook de insteek om volgend seizoen door te gaan met de zondagtak. We waren sowieso van plan om spelers uit de A-jeugd te gaan overhevelen volgend seizoen. Dit doen we nu per direct en zij vullen een deel van de huidige selectie aan die overblijft. We willen af van gedoe en gaan er op deze wijze vanuit dat de rust weder keert. Trainer Kees de Roode heeft zijn opdracht teruggegeven als trainer en dat is in goed overleg gegaan. No hard feelings van twee kanten. Het seizoen wordt nu afgemaakt door Nouri Essaoui en Ramon Paardekoper, ook echte clubmensen. Met deze ingrepen gaan we er vanuit dat verder onheil wordt afgewend. De jongens die vervroegd doorschuiven staan er goed op en het bestuur heeft er vertrouwen in dat zij beter bestand zijn tegen onrecht. Dit biedt kansen naar de toekomst toe. Wat ons betreft een frisse herstart, die we zondag gaan inzetten. Althans, als er gespeeld kan worden vanwege de weersomstandigheden.”