Gaat de zondagselectie door of niet? Binnen Roodenburg stuitte dit op de nodige weerstand. Uiteindelijk hebben het bestuur en trainer Nouri Essaoui de knoop doorgehakt en zal de ploeg uit Leiden-Noord alsnog aan de competitie deelnemen. Onze verslaggever Sergio Rademakers nam contact op met Essaoui om te kijken hoe de zondagtak er op dit moment voor staat.

 
Essaoui vertelt:,,Eigenlijk is onze voorbereiding pas net begonnen. Onze selectie bestaat veelal uit Marokkaanse jongens die pas net terug zijn van hun vakantie. Bij de afgelopen trainingen heeft de A1 jeugd meegetraind zodat we met genoeg mensen op de training waren. Inmiddels hebben we twee bekerwedstrijden afgewerkt. Tweemaal een ingecalculeerd verlies tegen respectievelijk LSVV (1-10) en Oegstgeest (5-1). Deze wedstrijden kwamen voor ons te vroeg. Het voordeel was dat we minuten en meters konden maken en langzaam de conditie van de groep op peil kunnen brengen. We gaan de zondagselectie beschouwen als een kweekvijver voor ons jeugdig talent zodat ze daarna kunnen doorstromen naar ons vlaggenschip op de zaterdag.”

 
De trainer die vorig seizoen al tussentijds instapte vervolgt: ,,Spelers als Benny Rhious, Abdel Elbaroudi en Mo Elhamammi hebben in het verleden deze stap ook gemaakt. Een fortuinelijke stap zo blijkt. We maken ons geen illusies voor het komende seizoen. We willen gewoon lekker voetballen en elke wedstrijd circa twee of drie A-junioren brengen om ze ervaring te laten opdoen. Samen met Lotfi Omrani ga ik de zondagselectie trainen en coachen. Lotfi is een echte clubman en met hem samen train ik ook de A jeugd. Afgelopen seizoen is absoluut niet verlopen naar Roodenburg maatstaven. We hebben een uitgebreid gesprek gehad met de selectie. Iedereen weet wat de normen en waarden binnen de club zijn en zal zich daar ook aan houden. Einde oktober verwacht ik dat iedereen topfit is. We hebben zeker potentie en kwaliteit binnen de groep. Misschien kunnen we voor de nodige verrassingen zorgen in deze jaargang. We gaan en willen in ieder geval niet meer zo’n seizoen als het vorige beleven.”