Na een teleurstellend seizoen 2014/2015, waarin Roodenburg degradeerde naar de vierde klasse, mikken de zwart-blauwen nu op een plaats in de top vier om zodoende terug te kunnen keren in de derde klasse, linksom of rechtsom.

 
Henk Buyn, de kersverse nieuwe trainer van de ploeg uit Leiden-Noord, over de voorbereiding en de ambities voor aankomend seizoen. ,,De oefenperiode is goed verlopen. We hebben twee wedstrijden gespeeld tegen respectievelijk Valken’68 en Leidsche Boys zondag. In deze wedstrijden hebben we twee keer de winst behaald. Gezien het feit dat we bij Roodenburg dit seizoen met een jonge selectie aan de slag gaan, ben ik daar tevreden over. Afgelopen seizoen hebben een aantal geroutineerde spelers de club verlaten. Denk hierbij aan Michael van Kooperen, Erwin Verkuijlen en Giovanni Koelink. De eerste twee zijn gestopt en Giovanni is naar FC Rijnland vertrokken. Dit waren wel spelers met voetballend vermogen en de nodige routine.”

 
Buyn, vorig seizoen nog de rechter-en linkerhand van Patrick Heijmans, vervolgt: ,,Als trainer weet je dan wat je te doen staat. Gelukkig hebben we de selectie kunnen aanvullen met diverse spelers van buitenaf. We hebben nu een hele jonge selectie en ik zie er de uitdaging in om er goed en verzorgd voetbal in te krijgen. We hebben de oefenperiode afgesloten met een trainingskamp in Limburg. Daar voelde ik een zeer positieve sfeer binnen de groep. Het trainingskamp hebben we afgesloten met een gezellige barbecue bij Roodenburg.”

 
Buyn over de ambities voor het nieuwe seizoen: ,,Binnen de groep hebben we de ambitie uitgesproken om minimaal in de top vier te eindigen. We willen absoluut terugkeren naar de derde klasse. Dus onze doelstellingen zijn duidelijk. Naar mijn mening is Haagse Hout titelfavoriet. Als zij de selectie hebben kunnen behouden en hier en daar nog spelers hebben toegevoegd verwacht ik echt veel van die ploeg. Maar ook VVSB, LSVV’70 en VV Leiden zijn geduchte tegenstanders. Ploegen die zouden kunnen verrassen zijn in mijn ogen Football Factory en FC Boshuizen. Uiteindelijk gaan we van onze eigen kracht uit en bekijken per wedstrijd wat de beste optie is.”

 
Buyn over zijn technische staf: ,,We hebben de technische staf uitgebreid. Zo hebben we nu drie elftalleiders in Rinus de Bruin, Ron de Bruin en Wilco Penseel. Ook hebben we Martin van der Lans als keeperstrainer aangetrokken. Verder zal Wesley Lancel mijn assistent worden. Ook hebben we met Jean Marc Steenbergen een vaste grensrechter nu. Dennis Gressie blijft aan als verzorger dit seizoen. De spelers zullen dus niets tekort komen als het om de nodige begeleiding gaat. Ze zullen hun voeten moeten laten spreken. Al met al gaat het echte werk nu pas beginnen. We openen de competitie tegen Oosterheem. Ook krijgen we VV Leiden en Haagse Hout al in de eerste vier wedstrijden. We zullen na die tijd zien hoe we ervoor staan en welke koers er de rest van het seizoen gevaren moet worden.”

 
Na de oefenpotten bekerde Roodenburg ook al twee wedstrijden. Bij ondertussen derdeklasser FC Rijnland werd met 3-2 verloren en op eigen veld werd het onderspit gedolven tegen Warmunda, dat misschien wel eens kan ontbreken in de rij van verrassingen van Buijn voor komend seizoen.

 
Roodenburg
Gekomen: Abdel Farhane (FC Boshuizen), Derk Hachmang (vv Oegstgeest), Carlo Arnoldus (lager elftal), Ricardo Bekooy (lager elftal), Wahlid Belhir (UVS), Yarim Samer (RCL), Walid Mokhtafa (Voorschoten’97)
Vertrokken: Sipan Khalid (Voorschoten’97), Giovanni Koelink (FC Rijnland), Michael van Kooperen (gestopt), Mohammed Rahou (FC Boshuizen,za), Abdelhak Buchnafa (gestopt), Erwin Verkuylen (gestopt)