Vierde klasse A (zaterdag)- Van te voren waren ze er bij Roodenburg niet zo gerust op, want volgens hun informatie had de tegenstander van deze zaterdag ,Wassenaar, een degelijke ploeg met slechts 3 punten minder dan hen, zodat ze gewaarschuwd waren.

De mannen uit Leiden-Noord begonnen dan ook goed. Wel moest er even afgetast worden, want de tegenstander speelde duidelijk 4-4-2, waar het in eerdere wedstrijden drie man voorin posteerde. Dat was dus even wennen, maar daarna kreeg Roodenburg controle over de wedstrijd. Een doelpunt zou dan ook niet lang uitblijven. Het wasAbdel Elbaroudi die de score mocht openen. Hierna ging de thuisploeg, zoals keeper Mike Armitage het noemde, over tot powerplay. Dat leidde ook al weer snel tot de 2-0 van Carlo Arnoldus.

Omdat het allemaal wat erg gemakkelijk ging, sloop er daarna wat nonchalance in de ploeg. Dat leverde een tegentreffer op via een knap genomen vrije trap, die onhoudbaar voor goalie Armitage in de kruising gekruld werd. Daarna pakte de Roodenburgers de draad weer op en met het eerder genoemde powerplay werden de bezoekende Wassenaarders nog voor het rustsignaal op een 5-1 achterstand getrakteerd. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Abdel Elbaroudi, Ricardo Bekooy en Zakaria Bardaa. Wassenaar stond erbij en keek ernaar.

Zo’n stand bij de rust is natuurlijk prettig en zou ertoe kunnen gaan leiden dat de blauwzwarten het na rust wat gemakkelijker, onbezorgder en wat minder scherp ging opnemen. ,,Daar hebben we elkaar voor gewaarschuwd”, aldus Keeper Armitage: ,,We moesten scherp blijven en de tegenstander niet gaan onderschatten. Er zaten jongens bij de tegenpartij die best kunnen voetballen en er beslist geen zin in hadden om met 10-1 of zoiets naar huis te gaan. We moesten het rustig en gecontroleerd verder uitspelen want wij zijn en waren gewoon de bovenliggende partij.”

Die 5-1 ruststand had op de tegenpartij toch ook de nodige invloed. Er stapte namelijk een strijdlustig Wassenaar de kleedkamers uit, met blijkbaar de opdracht tot hier en niet verder. Hoewel de mannen van trainer Henk Buijn de bovenliggende partij en baas op eigen veld bleven in die tweede helft, kwam men niet meer tot scoren. Dat deed de tegenstander nog wel, via een corner zeilde de 5-2 er in. Al met al toch een goed eindresultaat.

Armitage: ,, Onze ploeg is niet te vergelijken met die van verleden jaar. De stemming is goed. Wat wil je ook als je in tegenstelling tot de vorige jaargang al 15 punten uit 6 wedstrijden hebt. En dat wordt nog beter want VUC trekt zich terug uit de competitie en dat betekent wat voor onder andere Haagse Hout en ook andere ploegen met hun resultaten tegen VUC voor wat betreft punten en doelgemiddelde. Wij blijven in ieder geval strijden voor de bovenste plaatsen, met dank aan onder meer onze nieuwe trainer en de jongens die uit vriendenploegen in onze selectie zijn gekomen.”

Trainer Buijn was met name tevreden over de fase na de 2-1. ,,Toen hebben we ons beste voetbal tot nu toe laten zien. Het is dan lekker dat het verschil al is gemaakt. Op zich vind ik het dan minder problematisch dat we niet meer scoorden. In elk geval heb ik rustig op de bank kunnen zitten en dat is tot nu toe wel eens anders geweest. Het is niet zo dat we alles makkelijk wonnen tot nu toe. Ik wil daar wel aan toevoegen dat het mij opvalt dat vooral de Leidse ploegen compleet zijn en er voor gaan als ze tegen ons spelen. Als ik dan zo links en rechts uitslagen zie dan heb ik wel eens mijn vraagtekens over de inzet tegen andere clubs. Maar goed; wij moeten mee blijven gaan in de kopgroep en in dat kader is dit een goeie zege. Er ontstaat al een gaatje met veel andere teams en van daaruit kunnen we verder. De stijgende lijn hebben we wel te pakken.”

Basisopstelling Roodenburg: Armitage, Belkhir, Fluren, Smit, Hachmang, Arnoldus, Farhane, Hooidonk, Bekooy, Elbaroudi, Baarda.