Vierde klasse A (zaterdag)- Henk Buyn erkende meer dan gemiddeld gespannen te zijn voor zijn vuurdoop als hoofdtrainer van Roodenburg. Zijn gestelde vertrouwen in Ricardo Bekooy, gekomen uit een vriendenelftal, betaalde zich echter uit en Buyn kon uiteindelijk opgelucht adem halen met een 2-5 overwinning op Oosterheem.

Buyn over zijn gezonde spanning. ,,Normaliter kijk ik ’s morgens bij mijn zoontje, maar zijn wedstrijd was afgelast. Dan duurt het wachten opeens best wel lang en zo’n eerste competitiewedstrijd is toch elk jaar net even weer wat anders dan de rest van de wedstrijden. Op zich was ik best tevreden over de voorbereiding, maar je moet maar zien of je meteen drie punten kunt ophalen. Gelukkig is dat gelukt, maar ik teken er direct bij aan dat de uitslag wel wat geflatteerd was.”

In Zoetermeer werd op een kleine kunstgrasmat gespeeld, waar de wind vrij spel had. Roodenburg had in de eerste helft de wind tegen, maar was toch de eerste ploeg die het doel kon vinden. Na een eerder al gemiste kans door de Leidenaren zorgde de 28-jarige Bekooy toch voor enige ontspanning bij zijn ploeg en op de bank: 0-1.

De trainer vervolgend: ,,We speelden geconcentreerd en dat compenseerde dat het voetbal niet echt goed was. De omstandigheden waren niet ideaal en ik moet zeggen dat de tegenstander mij niet tegen viel. Zij hadden grote nederlagen geleden in de voorbereiding, maar navraag heeft mij geleerd dat veel van die uitslagen op het scorebord waren gekomen met een goeddeels ander team. Dit Oosterheem kon weldegelijk ballen en ik denk maar zo dat veel tegenstanders het hier moeilijk gaan krijgen.”

Bij het enige doelpunt bleef het en Roodenburg leek dus met de meewind in het voordeel voor een goed resultaat. De praktijk leerde evenwel anders. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte en Roodenburg was het in die fase een minuut of tien kwijt. Buyn erkende dat de 2-1 er eerder aan zat te komen dan de 1-2.

Daniël Fleuren zorgde er voor dat Roodenburg toch weer op een hernieuwde voorsprong kwam. Uit een hoekschop knikte de verdediger raak. Daarna benutte Bekooy zijn snelheid tweemaal en even zo vaak lag de bal in het netje bij de gastheer. ,,Heerlijk dat als je iemand een kans geeft dat die dan zo wordt gegrepen. We hebben wel een klik met elkaar en het is leuk voor hem dat hij er drie maakt en voor de ploeg was het uiteraard niet minder lekker dat de wedstrijd daarna wel zo ongeveer gespeeld was. Al met al waren we na de tachtigste minuut wel zeker van de zege.”

De twee laatste doelpunten, tweemaal van Zoetermeerse komaf waarvan eenmaal in het voordeel van de ploeg uit Leiden-Noord, waren meer voor de statistieken en zo kon Roodenburg dus de eerste zege van het seizoen boeken. Doelman Mike Armitage kon de wedstrijd uitspelen en daar was Buyn ook blij mee. ,,Hij speelde met een infectie aan de voet en kon eigenlijk niet spelen. Maar we hadden geen alternatieven, hoewel de talentvolle doelman vanuit de A-jeugd later kon aanschuiven. Hopelijk gaat het snel beter met Mike.”

Tenslotte: ,,Een lekkere opsteker, vooral neergezet door een teamprestatie. Zo gaan we toch net wat prettiger richting vv Leiden en Haagse Hout de komende weken. Tegen vv Leiden hebben we al gespeeld in de voorbereiding en zij hebben echt een prima ploeg. We wonnen weliswaar, maar het dubbeltje had net zo makkelijk hun kant op kunnen rollen. Het kan in elk geval een leuke Leidse derby worden met twee ploegen die hun eerste wedstrijd wonnen.”

Opstelling Roodenburg: Armitage, Blom, Fleuren, Smit, Hachmang, Ochan, Arnoldus, Hooidonk, Bekooy, Mkadmi, El Baroudi.